Εκλογές στην Τουρκία: Πώς ψήφισε η διασπορά- Τα στοιχεία για Ελλάδα, Γερμανία και αλλού

Εκλογές Τουρκία: Πώς ψήφισε η διασπορά- Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές στην Τουρκία ενώ ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα από όσους ψήφισαν στο εξωτερικό. 

Τα ξένα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στην Τουρκία που μεταφέρθηκαν στη χώρα με αεροπλάνα και διπλωματικούς μεταφορείς και αποθηκεύτηκαν στην  Άγκυρα συνεχίζουν να καταμετρώνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Anadolu με το 72,19% των καλπών του εξωτερικού καταμετρημένο τα ποσοστά ψηφοφορίας έχουν ως εξής: 

  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: 54,89% (511.563 ψήφοι) 
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: 41,76% (389.328 ψήφοι)
  • Σινάν Ογκάν: 2,18% (20.353 ψήφοι)

Οι Τούρκοι της διασποράς φαίνεται να έδειξαν την προτίμησή τους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τουρκική προεδρία, με το ποσοστό 54,89%, που του έδωσαν, σε σχέση με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος συγκέντρωσε 41,76%, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία. 

Όσοι Τούρκοι ψήφισαν στην Ελλάδα επέλεξαν σε ποσοστό 74,13% τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε σχέση με μόλις το 18,05% που προτίμησαν τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το 88,89% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.

Επίσης πάντα σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του πρακτορείου Anadolu, οι Τούρκοι πολίτες που διαμένουν στην Γερμανία στήριξαν τον Ερντογάν με ποσοστό 64,99%, σε σχέση με τον Κιλιτσντάρογλου που συγκέντρωσε ποσοστό 32,91%, με το 53,05% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί. Ωστόσο σημασία έχει πως στην Γερμανία έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές σχεδόν οι μισοί Τούρκοι από όσους διαμένουν στην χώρα. Επιπλέον από αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου ψήφισε στις φετινές τουρκικές εκλογές γύρω στο 60%. 

Στη Γαλλία οι Τούρκοι έδωσαν 60,43% ποσοστό στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκέντρωσε 38% μέχρι στιγμής, με μόλις πάντως το 25,83% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί.

Στη Βρετανία αντιθέτως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται με 79,8%, σε σχέση με τον Ερντογάν που καταγράφει 18,11% των προτιμήσεων των Τούρκων ψηφοφόρων, ενώ έχει καταμετρηθεί το 80,58%.

Τέλος, οι Τούρκοι ψηφοφόροι της Ρωσίας, επέλεξαν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 54,47%, σε σχέση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πήρε 38,26%, με το 93.75% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM