Επτά χρόνια κάθειρξη στην ωραία Γιούλια

Επτά χρόνια κάθειρξη στην ωραία Γιούλια Facebook Twitter
0

Σε επτά χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Τιμοσένκο για κατάχρηση εξουσίας στην υπογραφή της συμφωνίας για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία. Η Τιμοσένκο καταδικάστηκε επίσης και στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 187 εκατ. δολαρίων στην ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Ukrnafta για απώλεια εσόδων.

Η Τιμοσένκο, της οποίας τα πολιτικά δικαιώματα απαγορεύτηκαν για τρία χρόνια δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση ενώ θα προσφύγει και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Η καταδίκη της πρώην Πρωθυπουργού της Ουκρανίας προκάλεσε και τις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τόνισε δια της βαρόνης Άστον, ότι η Τιμοσένκο δεν χαίρει μίας δίκαιης δίκης. Αυτή η καταδίκη αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στη σχεδιαζόμενη διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ.

Η Τιμοσένκο διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην Πορτοκαλί Επανάσταση και τα δυτικά ΜΜΕ της έδωσαν το προσωνύμιο της "Ιωάννας της Λωρραίνης της Ουκρανίας". Μάλιστα το περιοδικό Forbes την είχε ανακηρύξει το 2005 δεύτερη ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη πίσω από την Κοντολίζα Ράις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ