Εκλογές 2023: Τα «μεγάλα» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν εκτός Βουλής

Εκλογές 2023: Τα «μεγάλα» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν εκτός Βουλής Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas/SOOC
0

Εκτός Βουλής μένουν «ηχηρά» ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, που μέτρησε πολλές απώλειες στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μεταξύ των στελεχών που μένουν εκτός Βουλής, μετά το ποσοστό του 20,07%, είναι ο Νίκος Φίλης, ο Ανδρέας Ξανθός, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ειδικότερα, στην Α΄Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τρεις έδρες με τον Νίκο Φίλη να μην είναι μεταξύ των προσώπων που εκλέγονται. Εκτός Βουλής μένει και η Σία Χριστοδουλοπούλου. Στην πρώτη τριάδα είναι οι Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Βούτσης. 

Στον βόρειο τομέα Αθηνών, δεν εκλέγεται ο Κώστας Ζαχαριάδης, αλλά και ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, ενώ πήραν το «εισιτήριο» για τη Βουλή οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αθηνά Λινού και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στον δυτικό τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται ο Δημήτρης Βίτσας, αντίθετα εξελέγησαν οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννης Δραγασάκης. Εκτός μένει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν κατάφερε να εκλεγεί στον νότιο τομέα Αθηνών, όπως και ο Μιθριδάτης.

Στην Α΄Πειραιώς εκλέγεται ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά θα φανεί εάν θα κρατήσει αυτή την έδρα. Αν το κάνει, μένει εκτός ο Θοδωρής Δρίτσας.

Δεν εκλέγεται στη β΄Περαιώς ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ στην ανατολική Αττική δεν κέρδισαν τη μάχη οι Πάνος Σκουρολιάκος, Νάσος Αθανασίου ούτε και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Τέλος, άλλο ένα μεγάλο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Ξανθός δεν κέρδισε επανεκλογή του στο Ρέθυμνο.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ