Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα Facebook Twitter
0

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών 2023 στην Ελλάδα, τονίζοντας την «ανυπομονησία του να συνεχιστεί η συνεργασία με τη χώρα». 

Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισήμανε ότι «οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο του ΝΑΤΟ. 

«Η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας έχει την ισχυρή στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα και ενισχύθηκε μέσω της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ διαδοχικών αμερικανικών και ελληνικών κυβερνήσεων» ανέφερε αρχικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα αποτελέσματα των εκλογών σε ανακοίνωσή του. 

«Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για την άσκηση του δημοκρατικού εκλογικού δικαιώματος του στη γενέτειρα της δημοκρατίας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Ελλάδα, εργαζόμενοι με την κυβέρνηση που θα επιλέγει από τον ελληνικό λαό» συνέχισε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ. Μαζί, θα συνεχίσουμε να προάγουμε τους κοινούς στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πέρα, ενωμένοι με κοινές δημοκρατικές δεσμεύσεις» κστέληξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM