Οι δικαστές υπερασπίζονται τον ανακριτή που άφησε το Μάκη

Οι δικαστές υπερασπίζονται τον ανακριτή που άφησε το Μάκη Facebook Twitter
0

Κάλυψη στον ανακριτή Κασσίμη που διαφώνησε για την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη με αποτέλεσμα όταν αποφασίστηκε τελικά με βούλευμα η προφυλάκιση του, αυτός να έχει εξαφανιστεί, προσέφερε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της.

Η Ένωση τάσσεται υπέρ της ελεύθερης δικαστικής κρίσης και καλεί “όσους επιμένουν να φιλολογούν γύρω από το θέμα”, να αναγνωρίσουν ότι δεν έχουν γνώση του φακέλου της υπόθεσης που σχολιάζουν και ότι επίσης δεν έχουν την ευχέρεια να αξιολογήσουν τις απόψεις των Δικαστικών λειτουργών. Κατά κάποιο τρόπο εγκαλεί όσους κριτικάρουν την απόφαση του ανακριτή “ διότι αυτός ο θεσμικός ρόλος ανήκει σε άλλους αρμοδιότερους”.

Υπερασπίζεται δε, το δικαίωμα του Δικαστικού Λειτουργού “να έχει τη δική του άποψη επί της υποθέσεως, κρίνοντας μόνο με γνώμονα τη συνείδηση του και το νόμο”.


Να θυμίσουμε ότι τον ίδιο φάκελο είχε μπροστά του και ο εισαγγελέας που πρότεινε την προφυλάκιση του Ψωμιάδη. Και επίσης, ότι ο Μάκης Ψωμιάδης(με το βλέμμα του θλιμμένου κουταβιού στη φωτογραφία)  κρίθηκε ως μη ύποπτος φυγής ενώ κρυβόταν επί αρκετό καιρό, μέχρι να συλληφθεί από την αστυνομία. Να θυμίσουμε επίσης ότι ένας από τους "φιλολογούντες" ήταν ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος που αναρωτήθηνε αν "θα απολογηθεί ο Κασσίμης που άφησε ελεύθερο τον Ψωμιάδη".



Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

Οι δικαστές υπερασπίζονται τον ανακριτή που άφησε το Μάκη Facebook Twitter

Οι δικαστές υπερασπίζονται τον ανακριτή που άφησε το Μάκη Facebook Twitter


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM