Προφανώς και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί, ωστόσο μια σομελιέ αποκάλυψε ένα κοινό λάθος που κάνουμε- και πώς να το αποφύγουμε.
Η Γουόρνερ Μπόιν, σομελιέ και TikToker, εξήγησε γιατί οι λάτρεις του κρασιού δεν πρέπει ποτέ να βάζουν τον φελλό πίσω σε ένα μισοάδειο μπουκάλι.
«Αν ετοιμάζεστε να βάλετε τον φελλό πίσω σε ένα μπουκάλι κρασί που είναι μισοάδειο, θα δείτε ότι ο φελλός είναι πορώδης», λέει σε σχετικό βίντεο, που μετρά πάνω από 2,5 εκατομμύρια views.
Πορώδης σημαίνει ότι ο φελλός έχει μικροσκοπικές οπές που επιτρέπουν στο οξυγόνο να ρέει μέσα από το αντικείμενο, οπότε πρακτικά θα μπει στο μισοάδειο μπουκάλι ακόμα περισσότερος αέρας.
Το πολύ οξυγόνο σε ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να καταστρέψει τα πολύπλοκα αρώματά του.
Η Γουόρνερ Μπόιν προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο για να κλείσουμε το μπουκάλι κρασιού χωρίς να μείνει εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης.
«Βασικά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την αναλογία οξυγόνου και κρασιού», σημειώνει. «Σας προτείνω ένα γυάλινο βάζο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το κρασί που έχει περισσέψει και να το βάλετε στο βάζο - ή σε οποιοδήποτε είδος αεροστεγούς δοχείου», προσθέτει.
Στη συνέχεια, απλώς σφραγίζεις το βάζο, με ένα καπάκι και το κρασί είναι πλέον προστατευμένο.
«Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το κόλπο, το κάνω συνέχεια και σίγουρα διατηρεί το κρασί φρέσκο για μερικές ημέρες μετά το αρχικό άνοιγμα του μπουκαλιού», καταλήγει.
@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling