Κάποια ονόματα γεύσης κρύβουν μέσα τους ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και την αφηγούνται καθημερινά μέσα από τα πιάτα τους. Το Varoulko Seaside είναι σίγουρα ένα από αυτά, μάλιστα φέρει μαζί τη δική του κληρονομιά, που απο το 2002 ειναι το πρώτο βραβευμένο στην Ελλάδα με Michelin και συνεχίζει να βραβεύεται κάθε χρόνο εως και σήμερα τα τελευταία 20 χρόνια.
Από τότε το δημιούργημα του σεφ Λευτέρη Λαζάρου έχει διακριθεί δεκάδες φορές, αλλά κυρίως έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στη δική μας καρδιά. Στημένο σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του Πειραιά, στην ειδυλλιακή μαρίνα του Μικρολίμανου, παραμένει στην κορυφή της γαστρονομικής ανακάλυψης, παρουσιάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο τους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας.
Ο σεφ και η ομάδα του εμπνέονται συνταγές βασισμένες στις εξαιρετικές πρώτες ύλες –αυτή κι αν είναι αδιαπραγμάτευτη αξία τόσα χρόνια–, κάνοντας μια βόλτα στη θαλασσινή γευσιγνωσία που αποκλείεται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Η λέξη «συγκίνηση», εξάλλου, είναι ίσως αυτή που χαρακτηρίζει περισσότερο το μενού του Varoulko Seaside, αφού, παρά τις σύγχρονες τεχνικές, η βάση παραμένει πάντα πιστή στην ελληνική παράδοση. Δύσκολο να επιλέξεις από τα πιάτα, γι’ αυτό υπάρχουν δύο εκπληκτικά μενού degustation που θα σε ταξιδέψουν στην ουσία της θαλασσινής νοστιμιάς. Αν, πάλι, θέλεις να επιλέξεις ελεύθερα, μην παραλείψεις το εκπληκτικό σεβίτσε μπαρμπούνι, μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή, αλλά και το ταρτάρ καραβίδας με σορμπέ αγγούρι και λάδι μαύρης τρούφας.
Τα ψάρια φιλέτο είναι μια άλλη εμπειρία που εδώ διαφέρει απ’ ό,τι έχεις γευτεί μέχρι σήμερα, ενώ η ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και ντοματίνια φούρνου είναι ένα γευστικό αριστούργημα. Η οινική λίστα με ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα και τα premium αποστάγματα συνοδεύουν το γεύμα ή το δείπνο στο Varoulko Seaside και τα επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη ολοκληρώνουν έτσι όπως του αξίζει αυτό το γευστικό ταξίδι που ξεκίνησε το 1987 και παραμένει κορυφαία επιλογή όταν μιλάμε για ελληνική γαστρονομία.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0