Καιρός: Πάνω από 50 χιλιοστά βροχής σε δύο ώρες στη βόρεια Αττική- Νέα κακοκαιρία αύριο

Καιρός: Πάνω από 50 χιλιοστά βροχής σε δύο ώρες στη βόρεια Αττική- Νέα κακοκαιρία αύριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Φθινόπωρο θύμισε σήμερα ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην Αττική, καθώς παρουσίασε ξαφνική επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, που θα συνεχιστεί και αύριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, όπου τοπικά σημειώθηκαν αξιόλογα ποσά βροχής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εξαίρεση δεν αποτελεί και η Αττική όπου στα βόρεια τμήματα της σημειώθηκαν αξιόλογες καταιγίδες, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη. Συγκεκριμένα, στην Πάρνηθα σημειώθηκαν 51 χιλιοστά βροχής σε χρονικό διάστημα σχεδόν 2 ωρών. 

Καιρός: Πάνω από 50 χιλιοστά βροχής σε δύο ώρες στη βόρεια Αττική- Νέα κακοκαιρία αύριο Facebook Twitter
Φωτ.: meteo.gr

Καιρός: Συνεχίζεται και αύριο η κακοκαιρία- Αναλυτική πρόγνωση

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά αναμένονται αύριο, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 με τα φαινόμενα κατά τόπους έντονα με πιθανότητα για σημαντικά ύψη βροχής, ενώ στα κεντρικά και βόρεια υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικά οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες υπάρχει στα ορεινά της Κρήτης, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος γενικά καιρός, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με ανέμους από διάφορες διευθύνσεις και εντάσεις έως 2-3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM