Ηλεκτρικό τσιγάρο

Ηλεκτρικό τσιγάρο Facebook Twitter
0

 

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έμοιαζε να είναι η ιδανική εναλλακτική λύση για τους καπνιστές που θέλουν να συνεχίσουν το κάπνισμα ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, όπου ισχύει η καπνοαπαγόρευση, μέχρι που η αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι εντόπισε καρκινογόνες τοξίνες στο διάλυμα νικοτίνης πολλών τέτοιων ηλεκτρονικών τσιγάρων- σημειωτέων ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακριβείς μελέτες γύρω από τις επιπτώσεις της χρήσης τέτοιων συσκευών στην υγεία των χρηστών τους, αλλά και των γύρω τους. Στην ουσία πρόκειται για συσκευές κατασκευασμένες από πλαστικό και μέταλλο, που χάρη στη μπαταρία τους θερμαίνουν νικοτίνη σε υγρή μορφή και δημιουργούν έτσι ατμό, κατάλληλο για εισπνοή.

Μπορεί στην χώρα μας η απαγόρευση καπνίσματος να μην ίσχυσε ποτέ, οπότε και η αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου να μην είδε ακόμα φοβερή άνθιση, όμως, σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, όπου τα μέτρα απαγόρευσης είναι αυστηρά, οι συσκευές αυτές έγιναν ανάρπαστες, μια και η βιομηχανία των e-cigarettes, όπως λέγονται, εξασφαλίζει ετήσια έσοδα της τάξης των 200 με 250 εκατ. δολαρίων. Τελευταία δημοσιεύματα, πάντως, του αμερικανικού τύπου λένε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προσανατολίζεται αρχικά στην απαγόρευση της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλες τις αεροπορικές πτήσεις εντός των ΗΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM