Focus: «Ας πούμε την αλήθεια. Ευρώ μόνο για ισχυρούς»

Focus: «Ας πούμε την αλήθεια. Ευρώ μόνο για ισχυρούς» Facebook Twitter
0

Το θέμα του ευρώ μόνο για «δυνατούς» και «υγιείς», έχει ανοίξει ήδη στη Γερμανία, δειλά στην αρχή και πιο δυναμικά στη συνέχεια. Τέθηκε και χθες ως υπόθεση εργασίας στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών και ίσως αυτό να ήταν που έδωσε την αφορμή στον αρθρογράφο του Focus  Uli Dönch να το θέσει ωμά σήμερα στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού. «Θα προσπαθήσουν πάλι να μας πουλήσουν διάφορες ανοησίες. Με γλοιώδεις ομιλίες, μηνύματα και ενθουσιώδεις Συνόδους Κορυφής και με δραματικές εκκλήσεις μέσω της τηλεόρασης. Ότι η ενότητα της Ευρώπης σφυρηλατείται αδιάκοπα και πως το ευρώ θα διασωθεί με όποιο κόστος απαιτείται. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφή ή ακόμα και το τέλος της Ευρώπης», γράφει ο Dönch για να θέσει το ερώτημα προς τους αναγνώστες του Focus «γιατί θα πρέπει να τους πιστέψουμε αυτή τη φορά;».

Μέχρι στιγμής λέει, έχουν πάντα λάθος οι αυτοαποκαλούμενοι διασώστες της Ευρώπης." Στη συνέχεια ασχολείται με την «ελληνική απάτη» που ξεδιπλώθηκε όπως σημειώνει σε όλο της το μεγαλείο και που «είπαν ότι είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, μια χώρα-νάνος που το πρόβλημα της δεν είναι απειλή για την ευρωζώνη».  

Ο Dönch κάνει λόγο για ανοησίες αφού «η απατεωνιά της Ελλάδας βοήθησε να αποκαλυφθεί η αμαρτία των χρεών της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας» και θέτει το ερώτημα «Αν τόσες ακόμη χώρες της ευρωζώνης έχουν χαμηλή ανταγωνιστικότητα και υψηλό χρέος, τότε είναι το κοινό νόμισμα η λύση στο πρόβλημα ή η αιτία του;»

Για τον αρθρογράφο η ζώνη απειλείται από τις χώρες που αναπτύσσονται με μια διαφορετική οικονομική ισχύ αφού το μόνο κανονιστικό μέσο η Συνθήκη του Μάαστριχτ έχει εφαρμοστεί «ελαφρά τη καρδία».

Παρακάτω με το παράδειγμα ενός βιβλίο που ασχολείται με το θέμα φτάνει στο ψητό απορώντας  «γιατί οι ευφυείς, επιτυχημένοι, ειλικρινείς και καλά οργανωμένοι Γερμανοί να ασχολούνται με αυτό το χάλι;»

Ο ίδιος δίνει και την απάντηση: «Οι Γερμανοί έχουν πολύ εμπιστοσύνη αλλά είναι σαν τους κατοίκους ενός έρημου νησιού που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά των ασθενειών που τους μετέφεραν οι επισκέπτες».

Το συμπέρασμα και η αγωνία του Dönch είναι να σωθεί ο υγιής πυρήνας της ηπείρου. Πρέπει- λέει- να σταματήσουν οι χαμένες προσπάθειες για να σωθεί το ευρώ και στις 17 χώρες. Αρκεί να επικεντρωθούν στη διάσωσή του χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και  η Αυστρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM