Kαινούργιος πολυχώρος τέχνης στο ιστορικό κέντρο.

Kαινούργιος πολυχώρος τέχνης στο ιστορικό κέντρο. Facebook Twitter
0

Το CAMP (Contemporary Art Meeting Point) ανοίγει σε έναν χώρο που καμία σχέση δεν έχει με την παραδοσιακή πιάτσα της τέχνης της Αθήνας. Πρόκειται για μια νέα δουλειά-συνεργασία των αδερφών Γεωργακόπουλων που είναι και πίσω από την Cheap art αλλά και το πολύ επιτυχημένο TAF και θα στεγαστεί σε ένα χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων σε νεοκλασικό κτίσμα του 1890 επάνω στην ιστορική πλατεία Κοτζιά ανάμεσα από το δημαρχείο της Αθήνας και το εμβληματικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας. Το CAMP φιλοδοξεί να κάνει τους Αθηναίους να επιστρέψουν στην ιστορικότερη πλατεία της Αθήνας. Στο δελτίο τύπου σημειώνεται «Με κύριο βάρος το χώρο των εικαστικών, οι εκθέσεις πλαισιώνονται από την πειραματική μουσική σκηνή, ερευνητικά θεατρικά δρώμενα και καινοτόμες προβολές. Η πολυετής εμπειρία της cheapart στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συναντά αυτή του Coti Κ. και Γιώργου Κωνσταντινίδη από τον χώρο της μουσικής, του Γιώργου Ζαμπουλάκη από το θεάτρο, και των Μαρίας Λούκα και Κωνσταντίνας Βούλγαρη από τον κινηματογράφο» Το πρόγραμμα του CAMP ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου με την cheapart 17 όπου συμμετέχουν 150 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ