H LG δείχνει το μέλλον στην πράσινη καινοτομία κλιματισμού και θέρμανσης

H LG δείχνει το μέλλον στην πράσινη καινοτομία κλιματισμού και θέρμανσης

Η πρωτοπορία, η καινοτόμος τεχνολογία και η αξιοπιστία χαρακτηρίζουν το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG, μιας εταιρείας που επί σειρά ετών έχει αποδεδειγμένα και ουσιαστικά εντάξει τον όρο «sustainability» σε όλες τις λύσεις που προσφέρει.

Με την κλιματική αλλαγή να αφήνει όλο και μεγαλύτερο αποτύπωμα στη ζωή μας, κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης αυτονόητα στρέφεται σε καινοτόμες λύσεις που εξυπηρετούν μεν το σκοπό τους αλλά παράλληλα είναι και φιλικές προς το περιβάλλον.  

 

Η LG, με έντονο το αίσθημα της υπευθυνότητας απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τον όρο «sustainability» ενταγμένο στο DNA της, έχει στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να ακολουθήσουν έναν υγιεινό και παράλληλα συνδεδεμένο τρόπο ζωής μέσω προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας με γνώμονα τις περιβαλλοντικές αλλαγές και την προστασία του πλανήτη σε προτεραιότητα. Η ανάγκη για συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού στο πλαίσιο της υπευθυνότητας που απαιτεί η στροφή σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις εκφράζεται ολοκληρωμένα μέσα από δύο συστήματα που ξεχωρίζουν στην αγορά, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη σημαντικών επαγγελματιών και επενδυτών από τον χώρο της κατασκευής και ανάπτυξης κτιρίων και υποδομών.

 

Η Multi V i δημιουργεί νέα δεδομένα για τον πλανήτη και τους ανθρώπους

Πρόκειται για το νέο σύστημα κλιματισμού της LG το οποίο έχει αποτελεσματική και αξιόπιστη απόδοση. Έξυπνο, διαδραστικό, καινοτόμο, ουσιαστικά είναι σαν να δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την καθημερινότητά μας με την προηγμένη τεχνολογία του που εξασφαλίζει ασύγκριτη ενεργειακή απόδοση σε όποια συνθήκη κι αν βρεθεί αντιμέτωπη.

 

Η νέα αυτή σειρά συστημάτων VRF από την LG ξεχωρίζει για την αθόρυβη λειτουργία της, τον κομψό σχεδιασμό και την παγκοσμίου κλάσης ενεργειακή απόδοση η οποία διασφαλίζεται με την ελαχιστοποίηση της απώλειας ενέργειας. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ευκολία εγκατάστασής της, δικαίως της εξασφαλίζουν τον τίτλο ενός από τα πλέον ευέλικτα και ισχυρά συστήματα κλιματισμού της χώρας. Αυτό που κάνει τη Multi V i να ξεχωρίζει από τους «προκατόχους» της είναι η διαφοροποιημένη δομή του εξωτερικού εναλλάκτη θερμότητας που εξασφαλίζει μεγαλύτερο χρόνο θέρμανσης, μειώνει τον χρόνο απόψυξης και μας προσφέρει μια πιο οικονομική και σταθερή λειτουργία. Παράλληλα, το ενσωματωμένο κύκλωμα τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ παίζει καταλυτικό ρόλο και στη διαχείριση ενέργειας της συσκευής, καθώς προσαρμόζει τη λειτουργία του συστήματος ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να προκαθορίζει τη μηνιαία χρήση, ώστε να καταναλώνει ενέργεια σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί.

 

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του, το Multi V i είναι φιλικό προς το περιβάλλον, παρέχοντάς μας υψηλή ενεργειακή απόδοση σε συνδυασμό με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος. 

 

Φιλικό όχι μόνο προς το περιβάλλον αλλά και προς τους καταναλωτές, το νέο μοντέλο της LG προσφέρει μια ευρεία γκάμα αποτελεσματικών λύσεων ελέγχου που ικανοποιούν τις ανάγκες κάθε κτιρίου (σπιτιού, γραφείου κ.λπ.), εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα ευέλικτο περιβάλλον διασύνδεσης και διαχείρισης ενέργειας. 
Η νέα αυτή σειρά της LG, η Multi V i, ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στον κλιματισμό, αφού ανταποκρίνεται απόλυτα στη δέσμευσή της να προσφέρει συνεχώς καινοτόμες λύσεις για τον πλανήτη και τους ανθρώπους.

 

H LG δείχνει το μέλλον στην πράσινη καινοτομία κλιματισμού και θέρμανσης

 

Η αντλία θερμότητας Τherma V, ένας σύγχρονος σύμμαχος του περιβάλλοντος

Με την ενεργειακή κρίση και τα υψηλά κόστη θέρμανσης να βάζουν απαγορευτικό στις επιλογές των καταναλωτών που επιθυμούν αντικατάσταση των παραδοσιακών λεβήτων πετρελαίου και αερίου, η LG προσφέρει έναν φθηνότερο και ταυτόχρονα αποδοτικότερο τρόπο για εκείνους και κατ’ επέκταση για το ίδιο το περιβάλλον. Η απάντηση έρχεται με την αντλία θερμότητας αέρα και νερού (AWHP) Therma V, έναν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού που υπόσχεται να βάλει τέλος στο άγχος των καταναλωτών και ταυτόχρονα να αντικαταστήσει τα παλιότερα συστήματα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού που κατανάλωναν περισσότερη ενέργεια κοστίζοντας περισσότερο. 

 

Πιστή στις αρχές της για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η αντλία θερμότητας LG, Therma V, με την αντικατάσταση ή τη συμπλήρωση ενός παραδοσιακού συστήματος καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς η θερμότητα δεν παράγεται με καύση ούτε και μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα για θέρμανση, αλλά απορροφάται από τον αέρα του περιβάλλοντος με τη βοήθεια του ψυκτικού κύκλου, κάτι που σημαίνει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης.

 

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι ότι οι αντλίες θέρμανσης είναι 100% συμβατές με σώματα καλοριφέρ και ενδοδαπέδια θέρμανση, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα επιδότησης «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» μέσα από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών της LG.

 

H LG δείχνει το μέλλον στην πράσινη καινοτομία κλιματισμού και θέρμανσης

 

Οι αντλίες κυκλοφορούν σε τρεις διαφορετικές μορφές, για να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικίας. 

 

Therma V Monobloc: Αποτελείται μόνο από μία εξωτερική μονάδα που επιτρέπει την αποδοτικότερη χρήση του εσωτερικού χώρου, καθώς δεν απαιτεί την εγκατάσταση εσωτερικής μονάδας. Παράλληλα, δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ψυκτικού μέσου στο σπίτι, αφού εσωτερικά κυκλοφορεί μόνο το νερό.

 

Therma V Split: Περιλαμβάνει μία εξωτερική και μία εσωτερική μονάδα. Απαιτεί σωληνώσεις ψυκτικού μέσου μεταξύ των δύο, αλλά η εξωτερική καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο ακίνητο, προσφέροντας ευελιξία στην επιλογή της τοποθεσίας εγκατάστασης. 

 

Therma V Hydrosplit: Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του Split, όμως, αντί για σωληνώσεις ψυκτικού μέσου μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, χρησιμοποιεί σωληνώσεις νερού. Συνεπώς, το οικιακό περιβάλλον είναι ασφαλέστερο.

 

Με τα δύο νέα συστήματα στον τομέα της θέρμανσης και του κλιματισμού η LG αποδεικνύει το μέγεθος της περιβαλλοντικής της υπευθυνότητας, δίνοντας την υπόσχεση ότι κάθε μελλοντικής της ενέργεια θα γίνεται με γνώμονα το καλό του περιβάλλοντος, επομένως και των ανθρώπων.  

 

H LG δείχνει το μέλλον στην πράσινη καινοτομία κλιματισμού και θέρμανσης

 

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τις λύσεις επικοινωνήστε με το Επαγγελματικό Τμήμα της LG Electronics Hellas στο email: [email protected]

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon