Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Εύβοια - Στοχευμένες ρίψεις νερού από τα Καναντέρ

Σε ύφεση η φωτιά στην Εύβοια - Στοχευμένες ρίψεις νερού από τα καναντέρ Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Καλύτερη είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου στην Εύβοια μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τη φωτιά κοντά στο χωριό Μηλάκι, του δήμου Κύμης- Αλιβερίου. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας η εικόνα είναι καλύτερη για την φωτιά στην Εύβοια, καθώς η φωτιά οριοθετήθηκε, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και επιχειρούν αδιάκοπα. 

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία οριοθετήθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Μηλάκι Ευβοίας.  Στην πυρκαγιά επιχειρούν 107 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν συνολικά, 4 αεροσκάφη και δύο 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα που διέθεσε το Γ.Ε.ΕΘ.Α., δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., Εθελοντές και  υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Υπενθυμίζεται πως συνελήφθη, ένας 75χρονος, ως υπεύθυνος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση. Φέρεται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι να προκάλεσε την πυρκαγιά η οποία ξέφυγε από τον έλεγχο. 

Όλο το βράδυ η προσπάθεια είχε επικεντρωθεί στο να συγκρατηθεί το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή. Από τις 6 το πρωί πέταξαν και τα Καναντέρ με στοχευμένες ρίψεις νερού. Το καλό είναι πως δεν φυσούν ισχυροί άνεμοι. 


Η πυροσβεστική υπηρεσία επαναλαμβάνει την έκκληση να μην καίγονται χόρτα και κλαδιά και να μην γίνονται κι άλλες εργασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε εμπρησμό. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM