To Taste Atlas κατέταξε αυτό το κρητικό φαγητό στα 50 χειρότερα του κόσμου

Taste Atlas: Αυτό το κρητικό φαγητό είναι στα 50 χειρότερα του κόσμου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

To Taste Atlas έκανε τη λίστα με τα 50 χειρότερα φαγητά στον κόσμο και ένα από αυτά ανήκει στην κρητική κουζίνα.

Η λίστα του Taste Atlas δημιουργείται από της κριτικές του κοινού και όπως φαίνεται από αυτή την τελευταία, με τα 50 χειρότερα φαγητά στον κόσμο η σοφεγάδα της κρητικής κουζίνας κατατάσσεται στην 31η θέση.

Η σοφεγάδα ή συμπεθεριό ή απλά μπριάμ μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε λαχανικά εποχής ενώ η κρητική έκδοση περιλαμβάνει συνήθως κολοκυθάκια, πιπεριές, πατάτες, μελιτζάνες, πράσα, ντομάτες και διάφορα μπαχαρικά και βότανα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για τη σοφεγάδα, και παρόλο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά και θεωρείται νηστίσιμο πιάτο, ορισμένες εκδοχές της μπορεί να γίνουν και με θαλασσινά ή σαλιγκάρια.

Η κρητική σοφεγάδα λέγεται ότι χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα και παρασκευαζόταν παραδοσιακά σε πήλινα δοχεία ενώ συχνά συνοδεύεται από φέτα ή μυζήθρα.

Στην πρώτη θέση με τα 50 χειρότερα πιάτα του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα του Τaste Atlas, βρίσκεται το νορβηγικό gamalost. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό νορβηγικό τυρί που παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα. Το τυρί έχει φλούδα που ωριμάζει στη μούχλα. Η υφή του είναι πυκνή, με κόκκους και λαστιχωτή, είναι πικάντικο και έχει έντονη γεύση. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνη και έχει περιεκτικότητα σε λίπος μόνο 0,5 έως 1,0%.

Το τυρί παραδοσιακά παλαιώνει από 1 έως 6 μήνες. Για να γίνει, προστίθεται ένα ειδικό οξύ στο αποβουτυρωμένο γάλα, με αποτέλεσμα να ξινίζει. Το αποτέλεσμα αυτού τοποθετείται σε ειδικά καλούπια για να δημιουργηθεί το κυκλικό του σχήμα. Αργότερα, το τυρί τρίβεται στο χέρι με μούχλα και μένει ώστε να παλαιώσει.

Taste Atlas: Αυτό το κρητικό φαγητό είναι στα 50 χειρότερα του κόσμου Facebook Twitter
Φωτ.: TasteAtlas
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM