Φωτιά στη Ρόδο: «Ήχησε» ξανά το 112, εκκενώνεται κι άλλη περιοχή

Φωτιά στη Ρόδο: «Ήχησε» ξανά το 112, εκκενώνεται κι άλλη περιοχή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Το 112 «ήχησε» για μία ακόμη φορά σήμερα λόγω της φωτιάς στη Ρόδο, για την εκκένωση νέας περιοχής. 

Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή για την εκκένωση της περιοχής Κάλαθος, εξαιτίας της φωτιάς στη Ρόδο

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάλαθο, εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια», ανέφερε το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112. 

Πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση περιοχής σήμερα στη Ρόδο, εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται και οι πυροσβέστες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Τις προηγούμενες ώρες, με άλλα δύο μηνύματα μέσω του 112 είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Γεννάδι και Βατί αρχικά και στη συνέχεια για τους οικισμούς Μάσαρη και Μαλώνας. 

Φωτιά στη Ρόδο: Πολλά μέτωπα, συνεχείς αναζωπυρώσεις

Η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει την καταστροφική πορεία της για έβδομη ημέρα και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το γεγονός ότι αλλάζει διαρκώς η φορά τους δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών. 

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι το πύρινο μέτωπο ανάμεσα στο Γεννάδι και το Ασκληπιείο και εκείνο που υπάρχει κοντά στο χωριό Μαλώνας. Η φωτιά κύκλωσε το Ασκληπιείο και οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς. Αλλά και στα Λάερμα, χωριό που ήδη έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά, σημειώνονται αρκετές αναζωπυρώσεις. Νέο μέτωπο υπάρχει και στο χωριό Μάσαρη, όπου επίσης δίνεται μάχη προκειμένου να μην καούν σπίτια.

Στο τεράστιο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος, περιοδικά, επιχειρούν 10 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ