Καύσωνας: «Έβρασε» η θάλασσα- Πάνω από 30°C η θερμοκρασία

Καύσωνας: «Έβρασε» η θάλασσα- Πάνω από 30°C η θερμοκρασία στην επιφάνεια του νερού Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο καύσωνας «Κλέων» που επηρέασε για πολλές ημέρες τη χώρα μας, εκτός από τα ρεκόρ σε υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσε μεγάλη άνοδο του υδραργύρου και στις θάλασσες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο πρόσφατο κύμα καύσωνα, εκτός από τα ρεκόρ θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς και την καταπόνηση που προκάλεσαν στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, επηρέασαν σημαντικά και τη θερμοκρασία στην επιφάνεια των ελληνικών θαλασσών.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προχώρησε σε αποτίμηση του πρόσφατου κύματος καύσωνα και δημοσίευσε σήμερα χάρτες και δεδομένα του φαινομένου όσον αφορά τη θάλασσα, τονίζοντας ότι στο νότιο Ιόνιο η θερμοκρασία άγγιξε ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο διάγραμμα διακρίνονται:

  • η μεγάλη αύξηση κατά 4 με 5 °C στο Νότιο Ιόνιο
  • η αύξηση κατά 3 με 4 °C στο Βορειοδυτικό Αιγαίο
  • η μικρή αύξηση κατά 1 με 2 °C στο Κεντρικό Αιγαίο και η σχεδόν μηδενική διαφορά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στο Ανατολικό Αιγαίο
Καύσωνας: Η θερμοκρασία στις θάλασσες έφτασε μέχρι και τους 30°C Facebook Twitter
Φωτ.: meteo.gr

Ιδιαίτερα για την περιοχή του Νότιου Ιονίου, την Πέμπτη (27/7) η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας υπολογίστηκε πάνω από 30°C, η οποία αποτελεί πολύ υψηλή τιμή για την εποχή. Αντιθέτως, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας, μετρήθηκαν στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου (~ 24 °C).

Καύσωνας: Η θερμοκρασία στις θάλασσες έφτασε μέχρι και τους 30°C Facebook Twitter
Φωτ.: meteo.gr

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν φταίει το αττικόψαρο για το πάγωμα των αντιπλημμυρικών: «Προσπαθούν να κάνουν εισβολή σε προστατευόμενη περιοχή»

Ελλάδα / Δεν φταίει το αττικόψαρο για το πάγωμα των αντιπλημμυρικών: «Προσπαθούν να εισβάλουν σε προστατευόμενη περιοχή»

«Το αττικόψαρο έγινε ο καρχαρίας των ρεμάτων της ανατολικής αττικής», λέει ο Σταμάτης Αρναούτης από την Πρωτοβουλία για την Προστασία του Ερασίνου
LIFO NEWSROOM