Η μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων από τον Τιτανικό βγαίνει σε δημοπρασία

Η μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων από τον Τιτανικό βγαίνει σε δημοπρασία Facebook Twitter
0

Ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης συλλογής από αντικεiμενα που ανασύρθηκαν από το βυθισμένο κουφάρι του Τιτανικού πρόκειται να την δημοπρατήσει ολόκληρη ως έχει το 2012, στην 100η επέτειο από τη βύθιση του θρυλικού πλοίου.

Η συλλογή η οποία αποτελείται από 5500 περίπου κομμάτια και τα οποία έχουν εκτιμηθεί πως αξίζουν 189 εκατομμύρια δολλάρια προκείται να βγεί σε δημοπρασία την 1η Απριλίου του 2012 από τον νεουορκέζικο οίκο δημοπρασιών Guernsey's και τα αποτελέσματα θα μέινουν μυστικά μέχρι τις 15 Απριλίου, την μέρα δηλαδή που κλείνουν 100 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Στο ναυάγιο του τιτανικού χάσανε τη ζωή τους με τραγικό τρόπο στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού 1500 περίπου από τους 2228 επιβάτες και το πλήρωμα. Ύστερα από δεκαετίες επίμονων ερευνών το 1985 η διεθνής ερευνητική αποστολή του ωκεανογράφου Robert Ballard κατάφερε και εντόπισε το κουφάρι του πλοίου.

Όπως είναι αναμενόμενο η δημοπρασία αυτή όπως και καθετί που έχει να κάνει με την τραγική ιστορία του Τιτανικού θα συνεχίζει να τραβάει τη προσοχή. Πρόκειται άλλωστε για μια από τις αρχετυπικές ιστορίες με τραγική κατάληξη του 20ου αιώνα που συμπυκνώνει την ανθρώπινη δίψα για τεχνολογική εξέλιξη και σπάσιμο των ορίων αλλά οριοθετεί ταυτόχρονα και το πόσο ανίσχυρο είναι όλο αυτό το σπάσιμο μπροστά στα (παντοδύναμα) φυσικά φαινόμενα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ