Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Τσακαλώτος & Αχτσιόγλου κατά κυβέρνησης- «Ολιγωρία, απροστάτευτοι πολίτες»

Φωτιά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη απέδωσαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου.

«Η κατάσταση με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη είναι πάρα πολύ δύσκολη», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη. Κάηκαν σπίτια στα χωριά, οικισμοί εκκενώθηκαν και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες με τρακτέρ και με όποιο μέσο διαθέτουν. Οι ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, περιουσίες αλλά και φυσικό περιβάλλον είναι τεράστιες».

Στη συνέχεια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στράφηκε κατά της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, υπήρξε ολιγωρία στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Ενώ η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη έκαιγε από το πρωί του Σαββάτου, με καιρικές συνθήκες πολύ δυσμενείς, τα εναέρια μέσα και η ενίσχυση της πυρόσβεσης με δυνάμεις από άλλες περιοχές έφτασαν μετά το μεσημέρι. Έντονο δε είναι το έλλειμμα κεντρικής διαχείρισης στο επίκεντρο της φωτιάς».

Συμπλήρωσε πως «έχουν γίνει μέχρι στιγμής τρεις συσκέψεις οργάνων πολιτικής προστασίας στις οποίες συμμετείχαν δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ο στρατός και η πυροσβεστική, αλλά οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, ο Σταύρος Κελέτσης, είναι και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι εξαφανισμένοι. Και ο πρωθυπουργός ακολουθεί όπως πάντα τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική: δεν εμφανίζεται όσο διαρκεί η κρίση, αλλά θα εμφανιστεί μετά, έτσι ώστε να συνδεθεί όχι με το πρόβλημα αλλά με τη λύση. Για να αντιμετωπιστούν όμως αποτελεσματικά οι φυσικές καταστροφές δεν αρκεί να τρέχεις πίσω από τα γεγονότα».

Αχτσιόγλου για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πρωτόγνωρη κυβερνητική απραξία

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου. Η ίδια καταλόγισε στην κυβέρνηση πολιτικές ευθύνες για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και την έλλειψη δασοπροστασίας.

Σε δήλωσή της ανέφερε ότι «μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, και η κυβέρνηση είναι απούσα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη σπίτια, δασικές εκτάσεις και θρησκευτικούς χώρους. Οι πολίτες αισθάνονται για μια ακόμη φορά απροστάτευτοι απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κυβερνητική απραξία. Προέχει η κατάσβεση και η στήριξη των κατοίκων. Επείγει όμως εξίσου να γίνει επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και τα σχέδια δασοπροστασίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM