Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα από το 112- Εκκενώνεται κι άλλη περιοχή

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα από το 112- Εκκενώνεται κι άλλη περιοχή Facebook Twitter
Φωτ.: Tasos Nakos/ Facebook
0

Νέο μήνυμα του «112» στάλθηκε στις 23:00 στους κατοίκους του οικισμού Παλινοστούντων Παλαγίας, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται για τρίτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη.

Οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς την πόλη της Αλεξανδρούπολης καθώς η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια του οικισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, εξετάζεται το ενδεχόμενο της εκκένωσης στρατιωτικής εγκατάστασης στην περιοχή του Άβαντα.

Ακόμη, λόγω της φωτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση, για την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης καθώς πλησιάζουν απειλητικά οι φλόγες από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στη Δαδιά του Έβρου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η φωτιά από τη Δαδιά μέσα σε ελάχιστες ώρες διήνησε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων και έφτασε να ενωθεί με την μεγάλη φωτιά που καίει από μέρες στην Αλεξανδρούπολη. Το νοσοκομείο όπως σημείωσε ο κύριος Πέτροβιτς βρίσκεται στη θέση Δραγώνι κοντά στην Εγνατία οδό και τον οικισμό της Νέας Χιλής.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης χρειάζονται έως και 7 ώρες. Προς το παρόν είναι σε εξέλιξη όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στη φωτιά στον Έβρο, καθώς υπάρχουν συνολικά 15 ενεργά μέτωπα, με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει να κατακαίει δάσος της Δαδιάς. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί στην Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή μεταβαίνει εκτάκτως κυβερνητικό κλιμάκιο, ενώ απανθρακωμένος βρέθηκε ένας άνδρας στην περιοχή της Λευκίμμης. 

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ