JP Morgan: «Αγοράστε ακίνητα στην Ελλάδα και περιμένετε τη χρεοκοπία»

JP Morgan: «Αγοράστε ακίνητα στην Ελλάδα και περιμένετε τη χρεοκοπία» Facebook Twitter
0

Να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα συστήνει στους πελάτες της η JP Morgan θεωρώντας αυτές τις αγορές από τις καλύτερες που μπορούν να γίνουν και ποντάροντας σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας, για μεγαλύτερα κέρδη. Όπως γράφει η «Ημερησία»  η JP Morgan, η παγκοσμίως γνωστή επενδυτική τράπεζα, έχει αυτή την πρόταση ανάμεσα στις τρεις καλύτερες με το σκεπτικό ότι στην επενδυτική τράπεζα θεωρούν σίγουρη τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή και ποντάρουν στην αλλαγή του δανείου στο νέο νόμισμα, το οποίο θα υποτιμηθεί. Μ' αυτό το σενάριο οι αγοραστές ακινήτων θα μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο που πήραν με τα μισά ή και λιγότερα χρήματα.

Κάποιος δηλαδή που θα αγοράσει ελληνικά ακίνητα θα κάνει τζακ ποτ αφού τα παίρνει ήδη φτηνά και αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα και επιστρέψει στη δραχμή, τότε θα μπορεί να τα εξοφλήσει σε υποτιμημένες δραχμές.

Η συμβουλή με ένα παράδειγμα:  Αγοράζεις  π.χ. ένα εξοχικό αξίας 2 εκατ. ευρώ το 2008 σήμερα στην τιμή του 1,3 εκατ. ευρώ. Παίρνεις  από ελληνική τράπεζα σε ευρώ και ποντάρεις στη χρεοκοπία. Μόλις συμβεί αυτό και το δάνειο δραχμοποιηθεί, μπορείς να το «αγοράσεις», κοινώς να το αποπληρώσεις με λιγότερα χρήματα λόγω της υποτίμησης που θα ακολουθήσει.

Ακόμη όμως κι αν δεν τους κάνει την ευκολία η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, πάλι δεν βγαίνουν χαμένοι οι πελάτες της JP Morgan αφού επενδύουν στο ελληνικό real estate σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης των τιμών.

Δεν είναι πάντως μόνο η JP Morgan που βλέπει τη χρυσή ευκαιρία στην φτώχεια των άλλων, είναι κι άλλες εταιρίες που είναι έτοιμες να κινηθούν προς την Ελλάδα αλλά τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας, νέο γύρο αποκλιμάκωσης των τιμών μέσα στο 2012.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM