Φωτιά στον Έβρο: Καίγεται ο μικρός πυρήνας του δάσους της Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Καίγεται ο μικρός πυρήνας του δάσους της Δαδιάς- 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει τον Έβρο, για 14η ημέρα. Οι φλόγες καίνε στον μικρό πυρήνα του δάσους και έχουν περικυκλώσει το χωριό Δαδιά, από τη βόρεια πλευρά και απλώνονται σε πέντε χιλιόμετρα. 

Οι άνεμοι ευτυχώς απομακρύνουν τη φωτιά από το χωριό. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με στόχο να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και κατοικίες. Ανησυχία επικρατεί για τη φορά των ανέμων.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Σουφλίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Τα τρία μεγάλα μέτωπα της φωτιάς εκτείνονται στο δάσος της Δαδιάς, καίγοντας τον μικρό πυρήνα του- σύμφωνα με την ΕΡΤ- και στους οικισμούς Γιαννούλι και Σιδηρώ, οι οποίοι έχουν εκκενωθεί.

Φωτιές: 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που εξακολουθούν να επιχειρούν στη φωτιά στον Έβρο είναι 582 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων, 182 οχήματα, 6 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα. 

Πυροσβέστες, απεγκλώβισαν το πρωί 25 μετανάστες, από την περιοχή, όπου μαινόταν η φωτιά μεταξύ της Δαδιάς και του χωριού Γιαννούλη.

Συνολικά, οι πυροβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 44 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Φωτιές: Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 10 περιοχές

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και αύριο αναφορικά με τις φωτιές. 

Ενώ η μάχη με τις φωτιές κυρίως στον Έβρο, συνεχίζεται ακατάπαυστα, για σήμερα Παρασκευή, σε υψηλό κίνδυνο (επίπεδο 3) πυρκαγιάς βρίσκονται 10 περιοχές σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

  • Αττική
  • περιοχές Εύβοιας
  • περιοχές Βοιωτίας
  • περιοχές Σκύρου
  • περιοχές Έβρου
  • Λέσβος
  • Χίος
  • Ψαρά
  • Σάμος
  • Ικαρία 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM