Κακοκαιρία: Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού- Ήχησε το 112

Κακοκαιρία: Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού- Ήχησε το 112 Facebook Twitter
Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis/SOOC
0

Νέο μήνυμα από το 112 καθώς έσπασε ανάχωμα του Πηνειού, μετά την υπερχείλιση που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Από χθες εκφράζονται φόβοι για την υπερχείλιση του Πηνειού, με τα νερά να έχουν φτάσει μέχρι την πόλη της Λάρισας, ενώ είναι μπαράζ τα μηνύματα του 112.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτιρίων.

Το νέο μήνυμα που εστάλη σήμερα το πρωί απευθύνεται στις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας, με τους κατοίκους να καλούνταν να απομακρυνθούν προς τον Τύρναβο.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας, απομακρυνθείτε προς Τύρναβο, λόγω σπασίματος αναχώματος του Πηνειού» αναφέρθηκε, ειδικότερα. 

Κακοκαιρία: Στα 9 μέτρα η στάθμη στον Πηνειό

Η στάθμη του Πηνειού έχει ξεπεράσει τα 9 μέτρα.

Ο όγκος του νερού είναι τόσο μεγάλος, ώστε μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι αρχές έσπασαν το ανάχωμα της Γυρτώνης για να αποσυμφωρηθεί ο ποταμός.

Από νερά έχει κατακλειστεί η γέφυρα του Πηνειού, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων.

Η Αστυνομία έκλεισε τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει και οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού στην περιοχή και μπορούν μόνο από αέρος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως το κύριο βάρος δίνεται σήμερα σε οκτώ περιοχές της Καρδίτσας, όπου έχουν εγκλωβιστεί κάτοικοι σε ταράτσες.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το κόστος των ζημιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εκτίμησε πως θα χρειαστεί μία πενταετία για να γίνουν τα εδάφη και πάλι γόνιμα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ