Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τη σκότωσε στον διάδρομο της πολυκατοικίας

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τη σκότωσε στον διάδρομο της πολυκατοικίας- Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στον διάδρομο της πολυκατοικίας σκότωσε την 42χρονη πρώην σύζυγό του ο 38χρονος αστυνομικός πριν αυτοκτονήσει στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα διαπράχθηκε μία γυναικοκτονία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για τη νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί, βρήκαν τη 42χρονη νεκρή στον διάδρομο, έξω από την είσοδο του διαμερίσματός της. Κοντά της εντοπίστηκε επίσης νεκρός, ο 38χρονος πρώην σύζυγός της.

Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν για τη γυναικοκτονία και ενημέρωσαν πως το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, που έλειπαν από το σπίτι όταν έλαβε χώρα το έγκλημα.

Η γυναίκα, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, κατέβασε το πρωί τα δύο της αγόρια - ηλικίας 12 και 14 ετών - στο σχολικό και όταν επέστρεψε στο σπίτι, βρέθηκε ενώπιον του 38χρονου πρώην συζύγου της.

Φίλος της οικογένειας του δράστη μίλησε σε δημοσιογράφους, που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, αναφέροντας πως είχαν πάρει «συναινετικό διαζύγιο», αλλά εκείνος πίεζε για επανασύνδεση και «έλεγε στον πατέρα του "εγώ θα τη σκοτώσω"».

«Δεν είχαν έντονες σχέσεις, μιλούσε με τα παιδιά, τα έπαιρνε το καλοκαίρι» σημείωσε το εν λόγω άτομο και συμπλήρωσε πως το οικογενειακό του περιβάλλον τον συμβούλευε «να μην παρεκτρέπεται».

Ο ίδιος μάρτυρας μίλησε και για το φονικό όπλο λέγοντας πως η καραμπίνα ανήκει στον πατέρα του 38χρονου και όχι στον ίδιο. 

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρωινές ώρες σήμερα αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή της Καλαμαριάς έπειτα από κλήση στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σχετικά με πυροβολισμούς από προερχόμενους από το εσωτερικό πολυκατοικίας» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση. 

«Κατά την άφιξη των αστυνομικών βρέθηκε νεκρή στον διάδρομο έξωθεν της εισόδου του διαμερίσματός της, 42χρονη ημεδαπή, ενώ πλησίον της εντοπίστηκε επίσης νεκρός, ο 38χρονος ημεδαπός πρώην σύζυγός της.

»Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, στο προαναφερόμενο σημείο, ο 38χρονος έβαλε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος της 42χρονης τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και Ιατροδικαστής του Α.Π.Θ., ενώ Ψυχολόγοι του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης συνέδραμαν παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στα ανήλικα τέκνα τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Αγωνία για τα παιδιά

Κάτοικος της περιοχής, ζήτησε να υπάρξει ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. 

«Υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν το άκουσμα της τραγικής είδησης και στη συνέχεια να σταθούν στα πόδια τους» είπε η κάτοικος και ζήτησε να «κληθούν ειδικοί ψυχολόγοι, κυρίως στο σχολείο, προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά αυτά». 

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ