«Τα μέτρα του Ιουνίου θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα»

«Τα μέτρα του Ιουνίου θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα» Facebook Twitter
0

Με τη φράση «τα μέτρα του Ιουνίου θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα» έδωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μια ιδέα για το νέο σοκ που αναμένεται με την είσοδο του καλοκαιριού. Μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ χαρακτήρισε αναγκαία τα μέτρα ώστε να μειωθεί το έλλειμμα σημειώνοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη κυβέρνηση θα είναι να περάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι για τις αλλαγές που απαιτούνται σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, σημειώνοντας ότι αν σε αυτές  πάμε πολύ καλά,  δε θα χρειαστεί και νέα δανειακή σύμβαση.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς τον Ιούνιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, σύμφωνα με το 24h.gr, χαρακτηριστικά: «δεν πιστεύω ότι θα τεθεί θέμα νέας μείωσης των μισθών, ειδικά του κατώτατου» ενώ επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα δίλημμα «μεγαλύτερη ανεργία ή χαμηλότεροι μισθοί». «Έχετε κάποια άλλη καλύτερη λύση από την μείωση των μισθών;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κλείνοντας με την εκτίμηση ότι «το φως στο βάθος του τούνελ είναι η ανάπτυξη και η ανάπτυξη προϋποθέτει ανταγωνιστικότητα».

 «Η εκτίμηση είναι ότι κάποια στιγμή το 2013 η οικονομία θα πάρει μπροστά», τόνισε ο κ. Καψής και σημείωσε ότι «ο ένας χρόνος είναι ο πολύ δύσκολος, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία, τα πράγματα θα βελτιωθούν. Ζητούμενο είναι μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούμε να επέλθει ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM