Νέα τηλεόραση; ΝΑΙ! Έρχεται Black Friday - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Καινούργια τηλεόραση: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις ενόψει Black Friday

Αν θέλεις να αγοράσεις τηλεόραση, η Black Friday, που είναι προ των πυλών, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία

ADVERTORIAL

 

Η Black Friday, όπως μάλλον ήδη ξέρεις, είναι η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Φέτος αυτό σημαίνει Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και οι προσφορές προβλέπονται εξαιρετικές. Οι τηλεοράσεις Black Friday είναι κάθε χρόνο από τα προϊόντα που βρίσκεις απίστευτες προσφορές. Τα νέα μοντέλα έχουν ήδη παρουσιαστεί, οι πρώτες μειώσεις τιμών έχουν γίνει και όλα τα καταστήματα θέλουν να κινήσουν το στοκ τους. Υπέροχα νέα, μιας και έτσι εσύ θα βρεις ιδανικές χαμηλές τιμές για τηλεοράσεις!
 

Στις αγορές τεχνολογίας το πιο σημαντικό είναι να έχεις κάνεις την έρευνα σου, να έχεις διαβάσει και συγκρίνει χαρακτηριστικά. Όμως μια έρευνα στα τεχνικά χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων που σε βομβαρδίζουν με άπειρες πληροφορίες θα σε αποπροσανατολίσει. Αντί λοιπόν να χάνεις το χρόνο σου με τα άπειρα τεχνικά χαρακτηριστικά, εστίασε σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα είναι αληθινά σημαντικά για σένα. Όρισε το budget που θες να δαπανήσεις για τηλεόραση και πάρε όποια προσφορά σού προσφέρει αυτά που ζητάς.

 

Πόσο smart TV θέλεις να είναι

Προφανώς θα πάρεις smart τηλεόραση. Οι smart λειτουργίες όμως δεν περιορίζονται στις streaming πλατφόρμες. Οι περισσότεροι κατασκευαστές ενσωματώνουν και virtual assistants όπως Alexa ή εφαρμογές κεντρικής διαχείρισης έξυπνων συσκευών. Τι χρειάζεσαι εσύ; Οι ανάγκες σου θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις ανάμεσα στα ανταγωνιστικά λειτουργικά αυτό που σου ταιριάζει. Επίσης αν έχεις κινητό Samsung ή LG με αντίστοιχη τηλεόραση θα έχεις αρκετές ευκολίες. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και τι συνδρομές έχεις. Στην Ελλάδα πλέον έχουμε Netflix, Amazon Prime και Disney Plus, οπότε αν δεν διαχειρίζεσαι τις συνδρομές σου από κάποιο smart box, η νέα σου τηλεόραση πρέπει να τις υποστηρίζει. Και φυσικά αν είσαι fan της Apple TV να σιγουρέψεις ότι είναι συμβατή η τηλεόραση σου.

 

Νέα τηλεόραση; ΝΑΙ! Έρχεται Black Friday - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

 

Ιδανικό μέγεθος οθόνης

Για πολλούς το μέγεθος της οθόνης είναι το πρώτο βήμα. Για ποιο δωμάτιο είναι η νέα σου τηλεόραση; Τι χώρο έχεις; Αν πρόκειται να κρατήσεις κάποιο προηγούμενο έπιπλο έχε κατά νου ότι πρέπει να έχεις τουλάχιστον 3 εκατοστά κενό χώρο περιμετρικά για τον εξαερισμό της συσκευής.

 

Με τις νέες τεχνολογίες προβολής όσο μεγαλύτερη οθόνη τόσο το καλύτερο. Κανένας ποτέ δεν παραπονέθηκε ότι η τηλεόραση του είναι μεγάλη! Και πλέον οι μεγάλες οθόνες δεν απαιτούν και μεγάλη απόσταση θέασης.

 

Ας δούμε μερικές βασικές αρχές όμως για να είναι σίγουρα σωστή η επιλογή σου. Αν ψάχνεις τηλεόραση για την κρεβατοκάμαρα ή άλλο βοηθητικό χώρο μάλλον δεν υπάρχει λόγος για πάνω από 43 ίντσες. Για το σαλόνι σου θα χρειαστείς κάτι μεγαλύτερο, π.χ 55 ή και 65 ίντσες. Γενικά, αν η απόσταση θέασης σου είναι μεταξύ δύο και τριών μέτρων, θες μια οθόνη από 50 μέχρι 70 ίντσες, ενώ για κάτι αληθινά μεγάλο όπως 80 ή 85 ίντσες πρέπει να έχεις απόσταση θέασης τουλάχιστον 3,5 μέτρα.

 

Νέα τηλεόραση; ΝΑΙ! Έρχεται Black Friday - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

 

4K και HDR

Στα χαρτιά μια οθόνη 4Κ έχει τετραπλάσια pixel από μια οθόνη HD. Στο μάτι η διαφορά δεν είναι τόσο αισθητή όμως. Βέβαια το 4Κ έχει γίνει το νέο στάνταρ εκτοπίζοντας τις HD οθόνες. Και αν πρόκειται να πάρεις από 55 ίντσες και πάνω δεν έχει νόημα να μην πάρεις με ανάλυση 4Κ. Αν ψάχνεις για κάτι οικονομικό για την κρεβατοκάμαρα ή το εξοχικό, απορρίπτοντάς τις 4Κ θα βρεις φτηνά και καλά μοντέλα.

 

Αν το τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι η βασική θέαση σου ούτε το 4Κ ούτε το HDR προσφέρουν κάτι και ας είναι το νέο στάνταρ. Αν όμως streamarεις έχεις επιλογές για 4Κ περιεχόμενο και HDR σε όλες τις πλατφόρμες. Παρότι είναι ακόμα περιορισμένο το περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας και HDR το μέλλον είναι εκεί. Αναβάθμισε τις συνδρομές σου για να μπορείς να απολαύσεις τις νέες προδιαγραφές της τηλεόρασης σου!

 

Ποια τεχνολογία προβολής είναι καλύτερη

Εδώ πέρα από τις διαφορετικές τεχνολογίες μεγάλο ρόλο παίζει το προσωπικό γούστο και το περιβάλλον. Μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα θα σε βοηθήσει να συγκρίνεις τι σου αρέσει καλύτερα. Δώσε χρόνο και προσπάθησε να εξετάζεις ισόχρονα τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν. Ρώτα τι ρυθμίσεις έχει ενεργές το εκθεσιακό μοντέλο και κυρίως δες τις διαφορές με το motion smoothing ενεργό και όχι. Οι σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν μια σειρά από φίλτρα και επεξεργαστές για βελτίωση εικόνας, η αποτελεσματικότητα τους έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το τι αρέσει στο μάτι σου.

 

Σαν γενικές συμβουλές η τεχνολογία OLED αυτή την στιγμή έχει την καλύτερη απόδοση αλλά και υψηλότερες τιμές. Οι quantum dot OLED υπόσχονται καλύτερα μαύρα και φωτεινότητα και συνεπώς καλύτερα χρώματα. Η κεντρική τεχνολογία αυτή τη στιγμή είναι LED LCD με όλες τις μεγάλες εταιρείες να έχουν τις δικές τους τεχνολογίες στην απόδοση χρώματος.

 

Νέα τηλεόραση; ΝΑΙ! Έρχεται Black Friday - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

 

Τελευταίες λεπτομέρειες

Πέρα από τα τεχνικά ζητήματα μεγέθους και ανάλυσης υπάρχουν μερικές ακόμα λεπτομέρειες που μπορούν να βοηθήσουν στην επιλογή σου. Πρώτα από όλα τι συνδεσιμότητα χρειάζεσαι και πόσες θύρες. Πόσα περιφερειακά έχεις και με τι συνδεσιμότητα; Αν είσαι PlayStation φανατικός, η Sony προσφέρει ειδικά συμβατές τηλεοράσεις για να απολαμβάνεις το gaming. Συνήθως οι πιο high end συσκευές προσφέρουν πολλές hdmi θύρες και USB. Υπολόγισε πόσες χρειάζεσαι και σκέψου αν οι συσκευές σου πρόκειται να αυξηθούν.

 

Δώσε βάρος στο χειριστήριο. Τι τύπος είσαι; Προτιμάς τα  minimal λιτά χειριστήρια που τα πλήκτρα αλλάζουν ανάλογα τη λειτουργία; Μήπως είσαι από τα άτομα που θέλουν πλήρη σταθερό έλεγχο της συσκευής τους; Εδώ υπάρχουν μόνο οι προσωπικές σου προτιμήσεις!

 

Η Black Friday φέτος σίγουρα θα σου επιτρέψει μια εξαιρετική αγορά. Εμπιστέψου τι αρέσει στο μάτι σου και χωράει στον προϋπολογισμό που όρισες και προχώρα! Οι προσφορές Black Friday φέτος δεν θα σε απογοητεύσουν!

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon