Beatles: Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι τους, με τη φωνή του Τζον Λένον

Beatles: Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι τους, με τη φωνή του Τζον Λένον Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Οι Beatles κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο τελευταίο τραγούδι τους με όλα τα μέλη της μπάντας, το «Now and Then». 

Πρόκειται για ένα από τα τραγούδια που είχε γράψει ο Τζον Λένον και τα εν ζωή μέλη των Beatles κατάφεραν να αξιοποιήσουν το ντέμο που παρέδωσε το 1994 η Γιόκο Όνο στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Από αυτές τις ηχογραφήσεις τα εν ζωή μέλη των Beatles είχαν ήδη βγάλει δύο τραγούδια, τα «Free As a Bird» και «Real Love». Αμφότερα βρέθηκαν στο Top5 των βρετανικών τσαρτς, καθώς το «Free As a Bird» έφτασε στο Νο2 τον Δεκέμβριο του 1995 και το «Real Love» στο Νο4 τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς. 

Ωστόσο, δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν το «Now and Then» και εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Τώρα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης που απομόνωσε καλύτερα τη φωνή του Τζον Λένον από το ντέμο, το τραγούδι τελικά ολοκληρώθηκε και σήμερα κυκλοφόρησε. 

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ ηχογράφησαν νέα αποσπάσματα του τραγουδιού, ενώ ο Τζορτζ Χάρισον- που πέθανε το 2001- «συμμετέχει» στο «Now and Then» παίζοντας κιθάρα, χάρη στα αποσπάσματα από ηχογράφηση που είχε γίνει το 1995. 

Χθες οι Beatles κυκλοφόρησαν ένα βίντεο στο οποίο εξηγούν πώς δημιουργήθηκε το τραγούδι. Σε αυτό το βίντεο, ο ΜακΚάρτνεϊ εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν το 1995. «Στο ντέμο του Τζον, ήταν λίγο δύσκολο να ακούσεις το πιάνο. Και εκείνες τις ημέρες δεν είχαμε την τεχνολογία να κάνουμε τον διαχωρισμό… κατά κάποιο τρόπο χάσαμε τον ενθουσιασμό μας», ανέφερε. 

Ακόμη, εξομολογήθηκε ότι είχε κάποιους ενδοιασμούς για τη δημιουργία τραγουδιών από τα ντέμο του Τζον Λένον, λόγω σεβασμού στη δουλειά που δεν είχε ολοκληρώσει ο καλλιτέχνης. 

«Είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε; Κάθε φορά που είχα αυτή τη σκέψη, έλεγα, αν είχα την ευκαιρία να ρωτήσω τον Τζον “θα ήθελες να ολοκληρώσουμε τα τελευταία σου τραγούδια;”, είμαι σίγουρος ότι η απάντηση θα ήταν “Ναι!”», συμπλήρωσε. 

Στο ίδιο βίντεο ο Πίτερ Τζάκσον- που σκηνοθέτησε τη σειρά ντοκιμαντέρ «The Beatles: Get Back», εξήγησε πώς η ομάδα του κατάφερε να απομονώσει τα όργανα και τα φωνητικά από τις ηχογραφήσεις, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM