Καταιγίδα Κιαράν: Τουλάχιστον 6 νεκροί στην Ευρώπη

Κακοκαιρία Κιαράν: Τουλάχιστον 6 νεκροί στην Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της καταιγίδας Κιαράν που πλήττει σήμερα τη δυτική Ευρώπη.

Η καταιγίδα Κιαράν κόστισε τη ζωή δύο ανθρώπων στη Γάνδη του Βελγίου, ενός στο κέντρο της Μαδρίτης, ένας οδηγού φορτηγού στη Γαλλία, ενός 40χρονου στη Γερμανία και ο έκτος θάνατος καταγράφηκε στην Ολλανδία.

Ειδικότερα, τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πτώση δένδρου μέσα σε πάρκο στη Γάνδη λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου που επικρατούσαν εξαιτίας της καταιγίδας Κιαράν. Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga αναφέρει πως ο δεύτερος νεκρός ήταν ένα παιδί μόλις πέντε ετών. Από την πτώση του δένδρου, μέσα σε πάρκο στη φλαμανδική πόλη, τραυματίστηκε επίσης ένα δεύτερο άτομο στο πόδι, είπε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για τέσσερις επαρχίες κοντά στην φλαμανδική ακτή έχει εκδοθεί «πορτοκαλί συναγερμός από το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο του Βελγίου, ενώ για στην υπόλοιπη χώρα έχει σημάνει «κίτρινος».

Λόγω της καταιγίδας Κιαράν επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στις συγκοινωνίες, καθώς αρκετά λιμάνια κλείνουν και πολλές πτήσεις ακυρώνονται. Την ίδια στιγμή αρκετές είναι οι καταστροφές, καθώς έχουν σημειωθεί πτώσεις δένδρων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ειδικότερα, η καταιγίδα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα δρομολόγια των βελγικών σιδηροδρόμων, με αποτέλεσμα να διακοπούν συνδέσεις προς την ακτή της Φλάνδρας, ενώ τα τρένα κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα στο υπόλοιπο Βέλγιο, σύμφωνα με την εθνική διαχειρίστρια εταιρία. Την ίδια ώρα, η θαλάσσια κυκλοφορία επίσης διακόπηκε για σήμερα στην περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι πτήσεις είχαν πολλές καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Διεθνή / Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Το Πρίνστον δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της απόφασης - Είναι το τρίτο κορυφαίο πανεπιστήμιο που υφίσταται περικοπές από τον Τραμπ, μετά το Κολούμπια και το Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM