Ινδία: Κατάρρευση σήραγγας με 40 εγκλωβισμένους εργάτες

Ινδία: Κατάρρευση σήραγγας με 40 εγκλωβισμένους εργάτες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σαράντα Ινδοί εργάτες έχουν παγιδευτεί κάτω από τη γη από χθες  μετά την κατάρρευση μιας υπό κατασκευή οδικής σήραγγας στη βόρεια Ινδία.

«Οι 40 εργάτες, που είναι αποκλεισμένοι στο εσωτερικό της σήραγγας, είναι ζωντανοί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Καραμβίρ Σινγκ Μπαντάρι, διοικητής της Εθνικής Δύναμης Επέμβασης σε περιπτώσεις καταστροφών. «Τους στείλαμε νερό και τροφή», πρόσθεσε.

Η κατάρρευση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στα ινδικά Ιμαλάια, όταν μια ομάδα εργατών έβγαινε από το εργοτάξιο και έφθανε η ομάδα που θα την αντικαθιστούσε.

Η πρώτη επαφή με τους διασωθέντες έγινε μέσω ενός μηνύματος σε ένα κομμάτι χαρτί, όμως οι διασώστες κατάφεραν στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με ασυρμάτους.

Οι διασώστες διευκρίνισαν πως διοχέτευσαν οξυγόνο στη ζώνη της σήραγγας που κατέρρευσε και κατάφεραν να διοχετεύσουν επίσης τροφή μέσω του ίδιου αγωγού.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Ουταραχάντ, ο Πουσκάρ Σινγκ Ντάμι, ο οποίος μετέβη σήμερα στον τόπο του ατυχήματος, δήλωσε στην πλατφόρμα X πως οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται «ακατάπαυστα για να τους βγάλουμε με ασφάλεια».

«Το θετικό είναι ότι οι εργάτες δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά διάθέτουν ένα χώρο περίπου 400 μέτρων για να περπατούν και να αναπνέουν», διαβεβαίωσε ο Ντεβέντρα Πατουάλ της εφημερίδας Indian Express.

Τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ξαφνικές πλημμύρες στο Ουταραχάντ, μια καταστροφή την οποία οι ειδικοί απέδωσαν εν μέρει στην υπερβολική ανάπτυξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Διεθνή / Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Το Πρίνστον δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της απόφασης - Είναι το τρίτο κορυφαίο πανεπιστήμιο που υφίσταται περικοπές από τον Τραμπ, μετά το Κολούμπια και το Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM