Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για την απεργία των ναυτικών

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για την απεργία των ναυτικών Facebook Twitter
0

Στις 11 το πρωί, συνεδριάζει η ΠΝΟ για να αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει τελικά κινητοποιήσεις μέσα στη Μ. Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη.

Μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία, ανέφερε στο ΑΜΠΕ, ότι για τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη για τα νησιά των Κυκλάδων, έχουν κοπεί συνολικά αυτές τις δύο ημέρες, περίπου 7.000 εισιτήρια. Όπως τονίστηκε, αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία της ΠΝΟ, όσοι επιβάτες δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν με πλοίο, κάποια άλλη μέρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε θα τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Στη συνάντηση που είχε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης  με την  ΠΝΟ, διαβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτό σε διάλογο και στο να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και επί των γραπτών θέσεων που επιδόθηκαν χθες προς το προεδρείο της ναυτικής συνομοσπονδίας, μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα και τη Δευτέρα.

Για τον Οίκο του Ναύτου, ο οποίος εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ από 1η Απριλίου, τονίστηκε ότι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος, ενώ έχει γίνει και σχετική επιτροπή στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχει και η ΠΝΟ. Διευκρινίστηκε επίσης ότι η  υπαγωγή του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ θα γίνει μόνο για υγειονομική περίθαλψη σε είδος (γιατροί, φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία). Διατηρούνται όλες οι άλλες παροχές σε χρήμα και περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε επίσης ότι όσον αφορά τη διάταξη για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και επίσης ότι θα ληφθούν σύντομα πρωτοβουλίες, προκειμένου να υπάρξει ξανά ελληνική σημαία σε κρουαζιερόπλοια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM