Χρυσοχοίδης: «Η Αθήνα αρχίζει να θυμίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδας»

Χρυσοχοίδης: «Η Αθήνα αρχίζει να θυμίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδας» Facebook Twitter
0

Για μια άλλη Αθήνα που «θυμίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδας», έκανε λόγο στη Βουλή ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, με αφορμή τις επιχειρήσεις που γίνονται στο κέντρο για την σύλληψη μεταναστών χωρίς χαρτιά.  «Είδα με ευχαρίστηση, προχθές το απόγευμα της Κυριακής δεκάδες επισκέπτες από την επαρχία να κάθονται στα παγκάκια της Ομόνοιας» είπε, κάνοντας επίθεση σε όσους αντιτίθενται στα σχέδια του για κέντρα κράτησης: «πολλοί μας κατηγορούν ότι χρησιμοποιούμε το θέμα για προεκλογικές σκοπιμότητες.  Τι θα πει προεκλογικά; Προεκλογικά δεν μεταδίδονται οι ασθένειες και δεν υπάρχει εγκληματικότητα;", σημείωσε. Τόνισε πως πρέπει να «σταλεί αυστηρό μήνυμα σε όλους τους διακινητές ότι από την στιγμή που βάλουν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα αυτοί δεν θα κινούνται ελεύθεροι αλλά πηγαίνουν σε κέντρο κράτησης. Επιτέλους το κέντρο της Αθήνας θα αρχίσει να θυμίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδας».

Η τροπολογία  για τα κέντρα κράτησης ψηφίστηκε λίγο πριν κλείσει η βουλή και ο υπουργός εξήγησε ότι  θα υιοθετηθούν τα «κλειστά και φυλασσόμενα κέντρα κράτησης» μεταναστών χωρίς έγγραφα καλώντας  τους βουλευτές να αναρωτηθούν αν «Είναι καλύτερα να γυρνάνε στους δρόμους, να μεταφέρουν αρρώστιες και να αλητεύουν οι λαθρομετανάστες ή να κρατούνται;»

Από τους παρόντες οι 117 (από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ψήφισαν «ΝΑΙ» και οι 37 (από ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΣΥ) «ΟΧΙ».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM