Meteo: Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 15 ετών σε 4 περιοχές

Meteo: Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 15 ετών σε 4 περιοχές Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε ακραία επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα κυμάνθηκε η μέση τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας τον φετινό Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία του Meteo.

Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει σε σύγκριση της θερμοκρασίας με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019. Μάλιστα, με εξαίρεση τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδας, αυτός ήταν ο πιο θερμός Νοέμβριος από το 2010, επισημαίνει το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Στη Θεσσαλία, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας. Οι μέσες μηνιαίες τιμές κυμαίνονται 2,5 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Εξαιρετικά θερμός ήταν ο προηγούμενος μήνας και για τη Στερεά Ελλάδα (+2,1 °C).

Ο φετινός Νοέμβριος, ήταν ο θερμότερος τα τελευταία 15 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ. : Meteo

Το πανευρωπαϊκό ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για τον Νοέμβριο ωστόσο σύμφωνα με το Meteo, καταγράφηκε στο Σίσι Λασιθίου της Κρήτης, όταν στις 4 Νοεμβρίου 2023 η θερμοκρασία έφτασε στους 35,1 βαθμούς Κελσίου.

Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, ήταν της τάξης των 6-9 βαθμών Κελσίου, και εκδηλώθηκαν μόλις το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Ο φετινός Νοέμβριος, ήταν ο θερμότερος τα τελευταία 15 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ. : Meteo


Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν +2,2 βαθμούς Κελσίου, με 27 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, οι 24 ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019 και η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε +1,3 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό.

Στην Πάρο, την Τήνο και τον 'Αγιο Νικόλαο της Κρήτης παρατηρήθηκαν οι περισσότερες ημέρες με θετική απόκλιση θερμοκρασίας και ακολουθούν ο Βόλος και η Σκόπελος με 27 ημέρες. Η μεγαλύτερη απόκλιση μέσης μηνιαίας μέγιστης θερμοκρασίας σημειώθηκε στη Λήμνο με +3,7 βαθμούς Κελσίου.

Ο φετινός Νοέμβριος, ήταν ο θερμότερος τα τελευταία 15 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ. : Meteo
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Ελλάδα / Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Η γυναίκα εξήγησε στους γείτονες, που βγήκαν έντρομοι να βοηθήσουν ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας και του παιδιού, ότι ο σύζυγός της την κυνηγούσε, την χτυπούσε, και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του
LIFO NEWSROOM
Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM
Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM