Σειρά παραβάσεων αλλά και πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, εντόπισαν οι δειγματοληπτικοί πανελλαδικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης του ΟΓΑ, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν συμβληθεί με τον Οργανισμό, για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.
Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που ενώ είχαν αποστείλει στον Οργανισμό τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, ώστε να εισπράξουν τα ποσά που τους αναλογούσαν, είτε δεν λειτουργούσαν και ήταν κλειστά είτε οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ουδέποτε είχαν διαμείνει σε αυτά.
Βρέθηκαν, επίσης, περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό.
Οι ελεγκτές εντόπισαν και περιπτώσεις που πουλήθηκαν δελτία του κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ μέσω του Διαδικτύου σε μη δικαιούχους.
Η ζημιά για τον ΟΓΑ δεν έχει εκτιμηθεί στο σύνολό της, όμως η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ.
Ελλάδα /
Κομπίνα και στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Eurovision: Σκάνδαλο με τη Μάλτα - Υποχρεούται να αλλάξει τον «υβριστικό» τίτλο του τραγουδιού της

Eurovision: Τα νέα στοιχήματα για τη θέση της «Αστερομάτας» - Πώς γράφτηκε το τραγούδι

Φθορά για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τα Τέμπη

«Δικαιοσύνη»: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για τα Τέμπη

Διάγγελμα Μακρόν για Ουκρανία: Καλεί τον γαλλικό λαό να είναι έτοιμος «για παν ενδεχόμενο»

σχόλια