Διαψεύδει τo Iράν τη διακοπή πώλησης πετρελαίου στην Ελλάδα

Διαψεύδει τo Iράν τη διακοπή πώλησης πετρελαίου στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Διέψευσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάμ Γασεμί τα περί διακοπής των πωλήσεων ιρανικού πετρελαίου στην Γερμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης. Τότε η είδηση μεταδόθηκε χωρίς να διαψευστεί από τις ιρανικές αρχές.

Τώρα πάντως ο ιρανός υπουργός δηλώνει ότι η χώρα του πουλά πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη, «εκτός από τη Γαλλία και τη Βρετανία». Η διακοπή αυτή αποφασίστηκε ως αντίποινα για την απόφαση της Ε.Ε. να επιβάλει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γασεμί σημείωσε  στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ότι με ορισμένες χώρες υπήρξαν οικονομικά προβλήματα. «Οι εξαγωγές σταμάτησαν προς τη Γαλλία και τη Βρετανία. Όσον αφορά τις άλλες χώρες, οι εξαγωγές συνεχίζονται αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν οικονομικά προβλήματα», τα οποία συνδέονται με δυσκολίες στη μεταβίβαση χρημάτων, εξήγησε ο Γασεμί.

Μάλιστα έκανε και συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα λέγοντας ότι δεν έχουν σταματήσει οι εξαγωγές, υπάρχουν, ωστόσο, οικονομικά προβλήματα, τα οποία, όπως είπε, επιλύονται.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM