To Πακιστάν αντιμετωπίζει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τεχνητή βροχή

Πακιστάν: Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το Πακιστάν χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τεχνητή βροχή για να καταπολεμήσει την αιθαλομίχλη προσπαθώντας να αντιμετωπίσει με κάθε δυνατό τρόπο την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αεροπλάνα με ειδικό εξοπλισμό , ο οποίος βοηθά στο σχηματισμό σύννεφων και μπορεί να αυξήσει τις βροχοπτώσεις, πέταξαν πάνω από περιοχές της Λαχόρης το Σάββατο. Πρόσφατα λόγω νέφους που προκλήθηκε από την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση οι αρχές του Πακιστάν έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και οι υπαίθριες αγορές στη Λαχόρη

«Ψιλόβρεξε σε τουλάχιστον 10 περιοχές της Λαχόρης», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός του Παντζάμπ, Mohsin Naqvi, σύμφωνα με το Al Jazeera. Είπε ακόμα ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τις επιπτώσεις της τεχνητής βροχής σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

Το «δώρο» της τεχνητής βροχής δόθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με τον ίδιο. «Ομάδες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μαζί με δύο αεροπλάνα, έφτασαν εδώ πριν από περίπου 10 με 12 ημέρες. Χρησιμοποίησαν 48 φωτοβολίδες για να δημιουργήσουν τη βροχή», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Skynews και Arabnews 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Περιβάλλον / Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Ένδειξη της δυσαρέσκειας των κατοίκων της Βαρκελώνης αποτελούν τα γκράφιτι με το σύνθημα «Τουρίστες πηγαίνετε σπίτια σας» και οι διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού
LIFO NEWSROOM
Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Περιβάλλον / Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Η πίννα μαλάκιο με όστρακο, μπορεί να ξεπεράσει το 1 μ. σε μήκος και έχει σημαντικό οικολογικό ρόλο - Είναι ενδημικό της Μεσογείου και  θεωρείται είδος «Κρισίμως Κινδυνεύον»
LIFO NEWSROOM