Μαντεύουν το μέρος, από μια φωτογραφία του Google Street View- Και έκαναν Παγκόσμιο Κύπελλο

Μαντεύουν το μέρος, από μια φωτογραφία του Google Street View- Και έκαναν Παγκόσμιο Κύπελλο Facebook Twitter
0

Πόσο εύκολο είναι κοιτάξει κάποιος μια φωτογραφία του Google Street View και να μαντέψει από ποιο μέρος του κόσμου είναι; Για κάποιους, αυτό είναι παιχνιδάκι. Και πριν από λίγο καιρό έγινε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Πρόκειται για το GeoGuessr World Cup, που διεξήχθη στη Στοκχόλμη και πήραν μέρος 24 παίκτες από όλο τον κόσμο. Ανά δύο, προσπαθούσαν να μαντέψουν ποιο είναι το μέρος από το οποίο προέρχονται διάφορες φωτογραφίες του Google Street View, μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, παίρνοντας πόντους ανάλογα με το πόσο κοντά έπεφταν στη σωστή απάντηση. 

Το GeoGuessr είναι ένα παιχνίδι που επινόησε ο προγραμματιστής Άντον Βαλίεν, ένας. Η ιδέα του ήρθε όταν κατά τη διάρκεια ταξιδιού στις ΗΠΑ συνειδητοποίησε πως ένα δάσος του θύμιζε τη γενέτειρά του, τη Σουηδία. Όταν επέστρεψε, έφτιαξε μια εκδοχή του παιχνιδιού και την ανάρτησε στο Reddit, όπου έγινε αμέσως viral. Δέκα χρόνια αργότερα, το GeoGuessr έχει περίπου 60 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. 

Πέρυσι διοργανώθηκε ένα ανεπίσημο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά φέτος τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Η GeoGuessr δαπάνησε πάνω από 400.000 δολάρια για το τουρνουά, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Ντάνιελ Άντελ 

Ο CEO Ντάνιελ Άντελ λέει ότι η GeoGuessr δαπάνησε πάνω από 350.000 λίρες στο τουρνουά. Το ποσό περιελάμβανε χρηματικό έπαθλο 15.000 δολαρίων και ένα ταξίδι στη Βενετία για τον νικητή, όπως και τα έξοδα προκειμένου να ταξιδέψουν στη Στοκχόλμη οι μετέχοντες. Για μια σχετικά μικρή εταιρεία- κατάφερε να προσλάβει εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης μόλις το 2021- αυτό αποτελεί τεράστια επένδυση.  

Οι γνώστες του παιχνιδιού έχουν κάποια μυστικά για να αναγνωρίσουν από πού είναι η φωτογραφία του Google Street View που βλέπουν. Για παράδειγμα, κάποιος από την Αυστραλία μπορεί να καταλάβει από ποια πολιτεία είναι η φωτογραφία, καθώς σε κάθε μία χρησιμοποιούνται ελαφρώς διαφορετικές κολόνες για τις τηλεφωνικές γραμμές. 

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως το Google Street View έχει 220 δισεκατομμύρια φωτογραφίες. Τουλάχιστον αυτές προέρχονται από τις 100 εκ των 195 χωρών του πλανήτη, ανάμεσα στις οποίες δεν είναι η Κίνα, ενώ υπάρχει σχετικά μικρή κάλυψη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. 

Αν και οι πιο αφοσιωμένοι του παιχνιδιού μελετούν τοπία για πολλές ώρες κάθε ημέρα, επί χρόνια, πολλές φορές βασίζονται στο ένστικτό τους. Για να καταλάβει κανείς τις δυνατότητες των παικτών, αρκεί να αναλογιστεί πως ένας από τους πιο γνωστούς- ο Τρέβορ Ρέινμπολτ, που έχει 2,7 εκατ. followers στο TikTok- κάνει αναρτήσεις στις οποίες μπορεί να βρει από πού είναι μια φωτογραφία του Google Street View μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Λέει πως έχει παίξει μπάνω από 10.000 ώρες, όμως δεν πίστευε ότι ήταν αρκετά καλός για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Νικητής στη Στοκχόλμη ήταν τελικά ο Πάτρικ «Consus» Νόορντικ, ένας 31χρονος Ολλανδός. «Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ να είμαι εδώ. Είναι τρελό, απίστευτο», δήλωσε μετά τη νίκη του. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM