Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η πρώτη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η πρώτη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Με ανάρτησή του στο X ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος σχολίασε τη συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Σωκράτης Φάμελος ωστόσο, σχολίασε μόνο την ενδεχόμενη αποχή των βουλευτών στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζυγαριών, στην οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αριστεία ή εκσυγχρονισμός; Για να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να καλύψει τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το δικαίωμα στο γάμο. Ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το οποίο βουλευτές και υπουργοί του δεν αναγνωρίζουν και αυτός το αποδέχεται και τους νομιμοποιεί! Για να καλύψει τα πολιτικά του ελλείμματα και την ξεκάθαρη συνεργασία που επέλεξε να κάνει με την ακροδεξιά. Η λύση είναι μία. Να υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Και να σεβαστεί το δικαίωμα όλων στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας» έγραψε ο Σωκράτης Φάμελος στο X.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για την ενδεχόμενη αποχή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε πως «Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει την διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση λέει «Ναι στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όχι όμως στην παρένθετη μητέρα. Παραδείγματος χάρη, ένας άντρας μόνος του να μπορεί να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει παιδί. Αυτό δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα. Είμαι πολύ σαφής δηλαδή στο τι θα κάνουμε και πολύ σαφής στο τι δεν θα κάνουμε. Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο «Γονέας 1», «Γονέας 2»», διαβεβαίωσε.

«Θέλω να σας πω, ότι αυτό το οποίο θα νομοθετήσουμε είναι την ισότητα στο γάμο. Δηλαδή, την απαλοιφή οποιασδήποτε διάκρισης ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο ζήτημα της σύναψης μιας σχέσης γάμου» είπε στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το πολύκροτο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM