Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: 2 καλάσνικοφ, πάνω από 90 σφαίρες- Ποιος ήταν το θύμα της δολοφονίας

Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: 2 καλάσνικοφ, πάνω από 90 σφαίρες- Ποιος ήταν το θύμα της δολοφονίας Facebook Twitter
0

Δύο καλάσνικοφ χρησιμοποίησαν οι δράστες της εκτέλεσης στον Νέο Κόσμο, που «γάζωσαν» με περισσότερες από 90 σφαίρες τον 44χρονο που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα έξω από βενζινάδικο. 

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να έπεσαν περισσότεροι πυροβολισμοί έξω από το βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού, προκειμένου οι δράστες της εκτέλεσης να σιγουρευτούν ότι ο 44χρονος- που ήταν «βαρύ» όνομα της Greek Mafia- δεν θα γλίτωνε. 

Μία από τις σφαίρες τρύπησε παράθυρο διαμερίσματος πολυκατοικίας που βρίσκεται στο σημείο, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ο αριθμός των σφαιρών που έπεσαν κατά την εκτέλεση του 44χρονου θα διευκρινιστεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία. 

Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Ο 44χρονος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει τον βαρύ οπλισμό του 

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν πως πρόκειται για ακριβό συμβόλαιο θανάτου και ότι στην εκτέλεση του 44χρονου χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο καλάσνικοφ. Δεν αποκλείουν οι δράστες να άλλαξαν γεμιστήρες, προκειμένου να αποτελειώσουν τον 44χρονο. 

Το θύμα της δολοφονίας έφερε βαρύ οπλισμό, που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει, καθώς οι δράστες της εκτέλεσης δεν του άφησαν περιθώριο αντίδρασης. 

Στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ υπήρχε ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες. Το όχημα ήταν θωρακισμένο, αλλά οι εκτελεστές τον αιφνιδίασαν την ώρα που βγήκε από το βενζινάδικο και έμπαινε στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κλείσει την πόρτα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως τον «γάζωσαν» και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου. 

Ποιος ήταν ο 44χρονος- Η απόπειρα δολοφονίας στον Πειραιά 

Ο 44χρονος ήταν ψηλά στην ιεραρχία της λεγόμενης Greek Mafia και το όνομά του ήταν σε δύο μεγάλες δικογραφίες για τον χώρο της νύχτας, το 2012 και τρία χρόνια αργότερα. Επιπλέον είχε κατηγορηθεί για ληστείες και απόπειρα δολοφονίας, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί και με ένοπλες επιθέσεις. 

Το 2018 είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επίθεση που δέχθηκε στον Πειραιά. Τον πυροβόλησαν τρεις φορές, αλλά γλίτωσε όταν μπλόκαρε το όπλο του δράστη, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. 

Αστυνομικοί εκτιμάται ότι οι εκτελεστές του ήταν τουλάχιστον τρεις και πως διέφυγαν με τζιπ το οποίο βρέθηκε αργότερα στο Δαφνί, καμένο. Το όχημα μεταφέρθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για έρευνα. 

Παράλληλα αναζητείται μοτοσικλέτα η οποία αποχώρησε με ταχύτητα από τον τόπο της εκτέλεσης του 44χρονου, αμέσως μετά τη δολοφονία του. Εκτιμάται πως μπορεί να ανήκε σε ομάδα υποστήριξης των δραστών. 

Την υπόθεση ερευνούν τα τμήματα Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας στον Νέο Κόσμο, τόσο από την ώρα που έγινε η εκτέλεση όσο και από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς θεωρείται ότι οι δολοφόνοι είχαν μελετήσει τον χώρο. 

Πώς έγινε η εκτέλεση του 44χρονου 

Στις 02:00 της Κυριακής ο 44χρονος δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από βενζινάδικο το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού, στον Νέο Κόσμο. 

Η δολοφονική επίθεση διήρκεσε περίπου 40 δευτερόλεπτα. Εκτιμάται ότι οι εκτελεστές ήταν έμπειροι και πως χρησιμοποίησαν όπλα που δεν είχαν εμπλοκή σε άλλες εγκληματικές ενέργειες. 

Αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου. Οι δράστες «γάζωσαν» με σφαίρες το αυτοκίνητο του 44χρονου, την ώρα που αυτός άνοιξε την πόρτα για να μπει. 


Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Ελλάδα / Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Η γυναίκα εξήγησε στους γείτονες, που βγήκαν έντρομοι να βοηθήσουν ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας και του παιδιού, ότι ο σύζυγός της την κυνηγούσε, την χτυπούσε, και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του
LIFO NEWSROOM
Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM
Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM