«Κάντε την Ελλάδα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο»

«Κάντε την Ελλάδα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο» Facebook Twitter
0

Τις αντιδράσεις του κόμματος της γερμανικής αριστεράς Die Linke προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυρίου Τόμας Στράουμπχάαρ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών του Αμβούργου, που πρότεινε να γίνει η Ελλάδα «ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο». Ο κύριος Στράουμπχάαρ είπε ότι η χώρα δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στην κρίση και την κερδοσκοπία και για αυτό χρειάζεται στήριξη για να δημιουργήσει βιώσιμες κρατικές δομές. Ο οικονομολόγος Ελβετός διευθυντής του Ινστιτούτου μιλώντας στην "Daily Mirror" είπε ξεκάθαρα ότι για το λόγο αυτό «η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο» και η Ε.Ε. να βοηθήσει στην εκσυγχρονισμό της σε κάθε επίπεδο, ιδιαίτερα σε θέματα δημόσιας διοίκησης και φορολογίας.

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος», τόνισε ο κύριος Στράουμπχάαρ προκαλώντας με τις δηλώσεις του την έντονη αντίδραση του Die Linke που ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να διακόψει την  κρατική χρηματοδότηση στο Ινστιτούτο.

H Αντιπρόεδρος του αριστερού κόμματος Katja Kipping δήλωσε: «Όλα τα υπουργεία και τα πανεπιστήμια θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά αν θα πρέπει να συνεχίσουν την υποστήριξη σε ένα θεσμό, ο διευθυντής του οποίου εκφράζει ανοιχτά αντιδημοκρατικές απόψεις και ιστορικώς τυφλά συναισθήματα…Αυτό δεν πρέπει να μείνει χωρίς συνέπειες».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ