«Πάστορας» κατηγορείται για 238 ανθρωποκτονίες- Προέτρεψε πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου

Κένυα: Προέτρεψε τους πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου- Τώρα κατηγορείται για 238 νεκρούς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο αυτοανακηρυχθείς πάστορας Πολ Νθένγκε Μακένζι κατηγορείται πλέον και για 238 ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, μετά τον θάνατο 429 πιστών της αίρεσής του στην Κένυα, τους οποίους έπεισε να νηστέψουν μέχρι θανάτου.

Ο Μακένζι και οι 94 συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του πάστορα, δήλωσαν «αθώοι» αφού τους αναγνώστηκε το κατηγορητήριο για 238 ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, σε δικαστήριο της Μομπάσα, εννέα και πλέον μήνες μετά τον εντοπισμό των πρώτων πτωμάτων στο δάσος της Σακαχόλα.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν στις 16 Ιανουαρίου ότι θέλουν να ασκήσουν διώξεις για περίπου δέκα αδικήματα στους κατηγορουμένους για τη «σφαγή της Σακαχόλα», η οποία συγκλόνισε την Κένυα πέρσι την άνοιξη. Δύο ημέρες αργότερα ασκήθηκε δίωξη στον Μακένζι για «διευκόλυνση διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας», «συμμετοχή σε οργανωμένη, εγκληματική δραστηριότητα» και «ριζοσπαστικοποίηση».

Άλλο δικαστήριο, στην πόλη Μαλίντι, ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πάστορα και 30 συγκατηγορουμένους του, προτού να εξετάσει το ενδεχόμενο να του ασκήσει δίωξη για δολοφονία. Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου. Την Πέμπτη ενδέχεται να ασκηθούν νέες διώξεις σε βάρος των κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος μικρών παιδιών.

Ο Μακένζι, που ήταν οδηγός ταξί μέχρι που ίδρυσε την εκκλησία του, κρατείται από τις 14 Απριλίου 2023. Μία ημέρα νωρίτερα είχαν εντοπιστεί τα πρώτα πτώματα των πιστών στο δάσος της Σακαχόλα. Τις επόμενες ημέρες βρέθηκαν συνολικά 429 πτώματα και ορισμένοι από τους πιστούς πιστεύεται ότι πέθαναν πριν από πολλά χρόνια.

Τα περισσότερα θύματα πέθαναν από την πείνα, αφού ακολούθησαν το κήρυγμα του Μακένζι που τους προέτρεψε να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού» προτού να έρθει το τέλος του κόσμου, το οποίο είχε προβλέψει ότι θα συνέβαινε τον Αύγουστο του 2023. Κάποια από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM