Την άρνηση του επιτρόπου Όλι Ρεν συνάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της BlackRock για τις ελληνικές τράπεζες. Όχι άκουσε ο κ. Χουντής και στο αίτημα του να δημοσιοποιηθούν οι εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Σε ανακοίνωση του ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι: «Ο Νίκος Χουντής στις ερωτήσεις του, που αφορούσαν την κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών και το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ζητούσε να δοθούν στη δημοσιότητα, τόσο τα στοιχεία της έρευνας που διενέργησε η εταιρεία BlackRock για την κατάσταση κάθε ελληνικής τράπεζας, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες τιμές, για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου, που έχει, και πρόκειται να, ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή, στο Ταμείο των Δανειστών, όπου μεταβιβάζονται δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και δημόσια ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά σε όφελος των δανειστών.
Στην απάντηση του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, ο κ. Όλι Ρέν, τόνισε ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011», και επικαλείται λόγους «ευαισθησίας» και «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών για να μη δημοσιοποιήσει τις εκτιμώμενες τιμές των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, λέγοντας, ότι «η εκτιμώμενη τιμή κάθε περιουσιακού στοιχείου αποτελεί ευαίσθητη πληροφορία καθότι επηρεάζει την αγορά και, για τον λόγο αυτόν, η Επιτροπή δεν μπορεί να αποκαλύψει τις εκτιμώμενες τιμές που της διαβίβασαν το Υπουργείο Οικονομικών και/ή το Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΤΑΠΣΕΔ) σχετικά με τις εκτιμήσεις των τιμών».
Σχολιάζοντας την απάντηση του Επιτρόπου ο κ. Χουντής τονίζει μεταξύ άλλων: «Τα κόμματα του Μνημονίου κρατούν ως μυστικό τις πραγματικές ζημιές των τραπεζών - που λίγες μέρες πριν τις εκλογές πήραν στα τυφλά 18 δις ευρώ άνευ όρων - αλλά και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό γίνεται για να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που έχουν συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία αυτά τα οποία δεν δίνουν στον ελληνικό λαό και στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, όπως απαντάει ο ίδιος ο κ.Ρέν, έχουν ήδη σταλεί στην Κομισιόν, και προφανώς και στο ΔΝΤ».