Ισπανικό χωριό χωρίς ανέργους

Ισπανικό χωριό χωρίς ανέργους Facebook Twitter
0

Πολλοί άνθρωποι μιλάνε για το χωριό-θαύμα, πώς να μην είναι άλλωστε, αφού πρόκειται για το μοναδικό χωριό στην Ισπανία που δεν έχει ούτε έναν άνεργο.

Το χωριό Marinaleda στην Ανδαλουσία, το οποίο έχει 2.800 κατοίκους αντιστέκεται σθεναρά και αποτελεσματικά, ώστε να μην το αγγίζει η κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα του whatsupblog0.


Περίεργο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός, πως το χωριό δεν έχει κανέναν αστυνομικό, ενώ η γη είναι δημόσια, ανήκει σε όλους και δεν μπορεί να αγοραστεί. Η λήψεις των αποφάσεων γίνονται με συλλογικό τρόπο.


Όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι ιδανικότερες, καθώς οι κάτοικοι εργάζονται μόλις εξήμισι ώρες την ημέρα, με μηνιαίο μισθό 1.200 ευρώ. Τονίζεται πως ο ημερομίσθιος μισθός, ανεξαρτήτως εργασίας, ανέρχεται στα 45 ευρώ.


Τέλος, οι τιμές των σπιτιών είναι εξωπραγματικές, καθώς το μηνιαίο ενοίκιο ανέρχεται μόλις στα 15 ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM