Η Έμα Στόουν μίλησε για τις κρίσεις πανικού και το άγχος που έχει από παιδί

Η Έμα Στόουν μίλησε για τις κρίσεις πανικού και το άγχος που είχε από παιδί Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Έμα Στόουν μίλησε για το άγχος και τις κρίσεις πανικού που είχε στην παιδική ηλικία και πώς κατάφερε να τα καταπολεμήσει.

Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου και πρωταγωνίστρια του Poor Things, ήδη πολυβραβευμένη για την ερμηνεία της και εν αναμονή (ίσως) και ενός Όσκαρ, σε συνέντευξή της στο National Public Radio μίλησε για το άγχος που είχε στην παιδική ηλικία και τις κρίσεις πανικού που βίωσε. Η Έμα Στόουν δήλωσε ακόμα ότι ενώ αρχικά δυσκολευόταν να το αντιμετωπίσει, βρήκε έναν τρόπο να το ξεπεράσει.

«Ξεκίνησα τη θεραπεία, νομίζω γύρω στα 8 μου, γιατί ήταν πολύ δύσκολο για μένα ακόμα και να φύγω από το σπίτι για να πάω στο σχολείο», είπε η Έμα Στόουν στο NPR. «Ζούσα κάπως υπό τον φόβο αυτών των κρίσεων πανικού».

Η ηθοποιός είπε ότι έπαθε την πρώτη κρίση πανικού όταν ήταν 7 ετών. Η Έμα Στοουν είπε ότι η πηγή του άγχους της σε νεότερη ηλικία προερχόταν από τον φόβο του χωρισμού από τη μητέρα της. «Είναι μία δύσκολη ηλικία να μπορείς να εκλογικεύσεις τις σκέψεις σου, όταν είσαι 7 ή 8 ετών, και να πεις στον εαυτό σου ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι ρεαλιστικά. Ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τον εαυτό μου για το αντίθετο» είπε η Έμα Στοόυν.

Όλα αυτά άλλαξαν, ωστόσο, όταν η Έμα Στόουν άρχισε την υποκριτική σε ηλικία 11 ετών. Η ηθοποιός είπε ότι η υποκριτική της παρείχε έναν τρόπο να επικεντρωθεί στη στιγμή χωρίς να ανησυχεί για το τι συνέβη πριν ή τι θα συνέβαινε αργότερα.  Αυτές οι εμπειρίες έχουν αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται πλέον για το άγχος. Τώρα θεωρεί ότι ίσως και να είναι θετικό αν οι άνθρωποι ξέρουν τι να κάνουν με το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

«Έχω πει σε πολλούς νεότερους ανθρώπους που παλεύουν με το άγχος, ότι από πολλές απόψεις το βλέπω πια ως ένα είδος υπερδύναμης», είπε η Έμα Στόουν. «Απλώς σημαίνει ότι έχουμε αυτά τα εργαλεία για να τα διαχειριστούμε. Και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το άγχος για παραγωγικά πράγματα, να μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα συναισθήματα που πυροδοτούν κάτι δημιουργικό, ή κάτι για το οποίο είσαι παθιασμένος. Το άγχος είναι σαν το καύσιμο στους πυραύλους γιατί δεν μπορείς παρά να σηκωθείς από το κρεβάτι και να κάνεις πράγματα και να συνεχίσεις να κάνεις πράγματα, επειδή έχεις όλη αυτή την ενέργεια μέσα σου. Και αυτό είναι πραγματικά ένα δώρο».

Με πληροφορίες του People

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ