Όταν πάρκαρε το αυτοκίνητό του, ένα Nissan X-trail, στο υπόγειο της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο Αντέλ-Αριστείδης Ελ-Μπουράυ, που επί 36 ήταν έμπιστος της οικογένειας Καρνέση, είχε αποφασίσει τι θα έκανε. Θα πυροβολούσε αυτούς που θεωρούσε υπευθύνους για το ότι στα 76 του έμεινε χωρίς δουλειά και σπίτι.
Χρησιμοποιώντας το κλιμακοστάσιο, ανέβηκε στον πρώτο όροφο της εταιρείας. «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα» ήταν τα λόγια που είπε σε υπάλληλο της εταιρείας όταν τον ρώτησε «Άρη που πηγαίνεις;», χωρίς ωστόσο να φαντάζεται ότι σε λίγη ώρα θα επακολουθούσανΒρήκε πρώτη τη Μαρία Καρνέση. Της ζήτησε μία ευκαιρία να μείνει στο σπίτι, το οποίο του είχε παραχωρήσει η μητέρα της όταν ήταν ακόμα εν ζωή, στη Γλυφάδα.
Η Μαρία Καρνέση στο άκουσμα του αιτήματος του Ελ Μπουράυ, απάντησε αρνητικά, θεωρώντας τον πιθανότατα άνθρωπο του αδελφού της. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ζήτησε να φύγει από το γραφείο της.
Εκεί ο 76χρονος Ελληνοαιγύπτιος, αποχώρησε προσωρινά, αλλά μέσα στο μυαλό του, έθεσε με μηχανικό τρόπο το plan b σε εφαρμογή. Κατέβηκε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε φέροντας μία καραμπίνα και ένα περίστροφο. Σήκωσε την καραμπίνα που είχε μαζί του και πυροβόλησε εξ επαφής την 79χρονη Μαρία Καρνέση και τον Ηλία Βλασσάκη, σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση και CEO της ναυτιλιακής.
Ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης έσπευσε να αφοπλίσει τον Ελ Μπουράυ. Όμως ο επί 36χρόνια έμπιστος της οικογένειας Καρνέση έβγαλε το περίστροφο που έκρυβε στα ρούχα του και σκότωσε και τον πρώην καπετάνιο και υπάλληλο στην εταιρεία.
Ο τελευταίος πυροβολισμός στη Γλυφάδα
Στην εταιρεία ακολούθησε πανδαιμόνιο, οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν γνώριζαν τι συμβαίνει έτρεχαν να σωθούν. Μαζί τους έτρεξε και η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, Δέσποινα Καρνέση η οποία βρισκόταν εντός του τετραώροφου κτηρίου και την οποία και αναζητούσε ο «Άρης».
Δύο γυναίκες κρύφτηκαν μέσα στις τουαλέτες, κλείδωσαν την πόρτα για να σωθούν. Άλλοι έτρεχαν στις σκάλες να βγουν έξω από το κτήριο.
Στην ΕΛΑΣ εν τω μεταξύ είχε σημάνει συναγερμός. Μία ομάδα της ΕΚΑΜ και δύο της ΟΠΚΕ εστάλησαν άμεσα στο σημείο. Οι 30 κομάντος μπήκαν μέσα στο κτήριο με σκοπό να σώσουν τους εγκλωβισμένους στην τουαλέτα, αλλά και τη Δέσποινα Καρνέση.
Ο 76χρονος Ελληνοαιγύπτιος, μην μπορώντας να τη βρει αποφάσισε να γράψει τον επίλογο του δολοφονικού έργου. Κατευθύνθηκε ξανά στο υπόγειο της εταιρείας. σήκωσε την καραμπίνα του και έδωσε τέλος στη ζωή του.
Η εμπιστοσύνη και ο οικονομικός πόλεμος
Η γιαγιά Καρνέση, σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO, είχε τον Ελ Μπουράυ σαν γιο της, τον είχε βαφτίσει χριστιανό και τον είχε πρακτικά υιοθετήσει. Φυσικά, ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η εμπιστοσύνη της στον Άρη θα έφτανε να εξελιχθεί στην πρωτοφανή αιματοχυσία με τη δολοφονία της κόρης, του γαμπρού της και ενός εκ των παλαιότερων στελεχών της οικογενειακής ναυτιλιακής εταιρείας.
Ο Αιγύπτιος ήταν ο άνθρωπος της οικογένειας, όπως επιβεβαίωσε στο Mega και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου Νικόλαος Τσαλαγκός. «Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ», είπε, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί. «Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος, άνθρωπος τους», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Τσαλαγκό, ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, που δεν έφερνε αντιρρήσεις και εκτελούσε όλες τις δουλειές που του ανέθεταν. «Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος», πρόσθεσε.
Όλα πήγαιναν ομαλά, μέχρι και το 2022, στα τέλη του οποίου, ξέσπασε μία σφοδρή οικονομική διαμάχη με δύο στρατόπεδα. Από το ένα στρατόπεδο, η Μαρία Καρνέση και η Δέσποινα Καρνέση κατηγόρησαν τον αδερφό τους εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση ότι πήρε 325 εκατ. δολάρια από κοινούς λογαριασμούς και τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί από το κοινό σακί των αδιανέμητων κερδών των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Εφόσον πιθανότατα, η ιδιοκτησία του σπιτιού στο οποίο έμενε ο «Άρης», όπως τον γνώριζαν όλοι, δεν είχε ξεκαθαριστεί, οι δύο γυναίκες του ζήτησαν να το εγκαταλείψει. Μάλιστα, σαν επιστέγασμα ήρθε και η απόλυσή του.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.
Όπως διαπιστώθηκε, 76χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.
Ακολούθως, ο 76χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.