Απεργούν για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια οι Νορβηγοί δημόσιοι υπάλληλοι

Απεργούν για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια οι Νορβηγοί δημόσιοι υπάλληλοι Facebook Twitter
0

Μια απρόσμενη κίνηση για τα νορβηγικά δεδομένα έκαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα Πέμπτη, καθώς κατέβηκαν σε απεργία , για πρώτη φορά εδώ και 28 χρόνια.

Σύμφωνα με το in.gr, η κινητοποίηση αποφασίστηκε ύστερα από την κατάρρευση των συνομιλιών για τις αυξήσεις μισθών. Το αποτέλεσμα ήταν το κλείσιμο σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών και άλλων δημοσίων οργανισμών.

Η απεργία θα διαρκέσει επ' αόριστον και αρχικά επηρεάζει 25.000-30.000 (από τους 600.000) που εργάζονται στις τοπικές και στην κεντρική κυβέρνηση. Ωστόσο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, οι κινητοποιήσεις θα επεκταθούν.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων υποστηρίζουν ότι η αύξηση των αμοιβών στο δημόσιο τομέα υστερεί σε σχέση με εκείνη του ιδιωτικού τομέα και επιμένουν ότι οι εργαζόμενοι για την κυβέρνηση δικαιούνται μεγαλύτερο μερίδιο από τα οφέλη της ισχυρής οικονομίας της Νορβηγίας.

Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι πως οι μισθοί στη χώρα θα αυξηθούν κατά 3,75% φέτος και 4% το 2013.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM