Σακελλαροπούλου σε Ιερώνυμο: Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο

Σακελλαροπούλου σε Ιερώνυμο: Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

«Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΙΣ είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας, λίγες ώρες μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να να εορταστεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 24 Μαρτίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, και όχι στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε προσκλήσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, καθώς και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας.

Όπως, σημειώνεται, ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση.

Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

Να σημειωθεί από την κυβέρνηση δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο σχετικά με το που θα εορταστεί από την εκκλησία η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Το κόλπο με τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη 

Την απόφαση να εορταστεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 24 Μαρτίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, και όχι στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, αποφάσισαν οι Συνοδικοί Ιεράρχες της εκκλησίας, που συνεδρίασαν υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Η απόφαση αυτή, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη και όχι στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών όπως συνηθιζόταν, εκτιμάται ότι πρόκειται για μια αντίδραση της εκκλησίας στην απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως όλα δείχνουν η επιλογή του Συνοδικού κτίσματος έγινε για δοθεί το μήνυμα στην πολιτεία ότι η εκκλησία δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτικών προσώπων που τάχθηκαν υπέρ του νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο ομόφυλων και για να αποφύγει την υποδοχή στον καθεδρικό ναό της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όπως συνέβαινε παραδοσιακά όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Ακόμη, θεωρείται πολύ πιθσνό ότι οι 12 Συνοδικοί Ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος να απαντήσουν αρνητικά στην πρόσκληση για εθιμοτυπικό γεύμα που τούς παραθέτει η πρόεδρος της Δημοκρατίας ανήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM