Συνεχίζει και φέτος την παράδοση η Αμφίκλεια, όπου σήμερα Κυριακή του Καρναβαλιού, ετοιμάστηκε το «παραδοσιακό» πια κοντοσούβλι - γίγας των 130 μέτρων.
Στην Αμφίκλεια, το κοντοσούβλι ετοιμάζεται από νωρίς το πρωί και η σούβλα για να το... ψήσει στήνεται στους δρόμους της πόλης. Στην ετοιμασία συμμετέχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, ενώ ο... μεζές ήταν έτοιμος γύρω στις 2 το μεσημέρι - ακριβώς την κατάλληλη ώρα, ώστε να αρχίσει το παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι που διαρκεί μέχρι το βράδυ.
Κοντοσούβλι 130 μέτρων στην πλατεία της Αμφίκλειας pic.twitter.com/L4yCc0Khv8
— LiFO (@lifomag) March 17, 2024
Φέτος, στην Αμφίκλεια το κοντοσούβλι - γίγας ετοιμάστηκε για 16η χρονιά, ενώ για την ετοιμασία του χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά κρέατος από προβατίνα και 300 κιλά χοιρινό.