Παππάς - Τέμπη: «Διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ παρότι είχαν παραιτηθεί είχαν πρόσβαση σε κρίσιμο υλικό»

Παππάς - Τέμπη: «Διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ παρότι είχαν παραιτηθεί είχαν πρόσβαση σε κρίσιμο υλικό» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Παππάς καταγγέλλει πως είχαν προειδοποιήσει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, για τον κίνδυνο αλλοίωσης κρίσιμων στοιχείων του δυστυχήματος των Τεμπών.

Με αφορμή την αναταραχή που επικρατεί τις τελευταίες ώρες μετά το δημοσίευμα του Βήματος για τα Τέμπη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του με βίντεο στο Facebook, τονίζει πως «οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παρότι είχαν παραιτηθεί, πήγαιναν κανονικά στα γραφεία τους και είχαν πρόσβαση σε κρίσιμο υλικό».

Παράλληλα, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού μετά το επίμαχο δημοσίευμα, ο Νίκος Παππάς αναφέρει πως όταν έγινε το δυστύχημα των Τεμπών σε αλλεπάλληλες δημόσιες τοποθετήσεις του ρωτούσε «με ποιον τρόπο διασφαλιζόταν η προστασία του υλικού από "μονταζιέρες" και "καταστροφείς εγγράφων"». «Πιέζαμε επί μακρόν για το θέμα και η κυβέρνηση της ΝΔ λοιδορούσε και λασπολογούσε. Χωρίς, όμως, να διαψεύδει», σημειώνει.

«Σήμερα, έναν χρόνο και έναν μήνα μετά το δυστύχημα, έναν χρόνο και 20 μέρες μετά την πρώτη καταγγελία μας, αποκαλύπτεται από Το Βήμα, η χυδαιότερη πρακτική συγκάλυψης μετά το μπάζωμα. Το μοντάζ των συνομιλιών σταθμάρχη και μηχανοδηγών. Το έγκλημα της συγκάλυψης είναι το δεύτερο έγκλημα σε αυτή την υπόθεση. Το πρώτο στοίχισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας. Το δεύτερο δεν θα στοιχίσει την αλήθεια και τη μνήμη τους», επισημαίνει στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του Νίκου Παππά μετά το δημοσίευμα για τα Τέμπη

«Στις 5 Μαρτίου 2023, μια εβδομάδα μετά το δυστύχημα των Τεμπών, καταγγείλαμε ότι οι τότε διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παρότι είχαν παραιτηθεί, παρέμεναν στο θέσεις τους. Πήγαιναν στα γραφεία τους. Είχαν πρόσβαση σε κρίσιμο υλικό. Είχαν βάλει μπρος ( ; ) μονταζιερές και καταστροφείς εγγράφων. Πιέζαμε επί μακρόν για το θέμα και η κυβέρνηση της Ν.Δ. λοιδωρούσε και λασπολογούσε. Χωρίς, όμως, να διαψεύδει.

»Σήμερα, έναν χρόνο και έναν μήνα μετά το δυστύχημα, έναν χρόνο και 20 μέρες μετά την πρώτη καταγγελία μας, αποκαλύπτεται από Το Βήμα, η χυδαιότερη πρακτική συγκάλυψης μετά το μπάζωμα. Το μοντάζ των συνομιλιών σταθμάρχη και μηχανοδηγών. Το έγκλημα της συγκάλυψης είναι το δεύτερο έγκλημα σε αυτή την υπόθεση. Το πρώτο στοίχισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας. Το δεύτερο δεν θα στοιχίσει την αλήθεια και τη μνήμη τους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Νίκος Παππάς.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM