Πρώτη η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Πρώτη η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
0

Άλλη μια δημοσκόπηση δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και μπερδεύει ακόμη περισσότερο το προεκλογικό σκηνικό. Η δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε από την Alco για λογαριασμό του Newsit, δίνει την πρωτιά στη Ν.Δ. με ποσοστό 25% ενώ ακολουθεί σε μικρή απόσταση ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,7%. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 12,5%, ενώ χάνουν σημαντικά από την δύναμή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Εκτός βουλής μένουν Μάνος-Τζήμερος, Οικολόγοι και ΛΑΟΣ.

Τι δίνει η δημοσκόπηση:

ΝΔ: 25%

ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%

ΠΑΣΟΚ: 12,5%

ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,5%

ΚΚΕ: 5%

ΧΡ.ΑΥΓΗ: 4,5%

ΔΗΜΑΡ: 5,2%

ΔΗΜ.ΞΑΝΑ: 2,2%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,4%

ΛΑΟΣ: 1%

Στα επιμέρους ερωτήματα, για το 58% των πολιτών βασικό κριτήριο της ψήφου τους είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το 48% εκτιμά ότι η καταγγελία του Μνημονίου συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ.

Στο ερώτημα ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, Σαμαράς και Τσίπρας ισοψηφούν με 21% ενώ προηγείται ο Κανένας με ποσοστό 30%.

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσει, ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29% και ο Κανένας παίρνει 30%.

Υπάρχει και ερώτημα για το ποιος διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Εδώ υπερισχύει με διαφορά ο Αντώνης Σαμαράς με 45% ενώ δεύτερος είναι ο κανένας με 27% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 23%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 27 έως τις 30/05 σε δείγμα 1.000 ατόμων.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM