Κατερίνη: Ο «διαρρήκτης με το ποδήλατο» είχε κλέψει 12 σπίτια

Κατερίνη: Ο «διαρρήκτης με το ποδήλατο» είχε κλέψει 12 σπίτια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: freepik
0

Ένας διαρρήκτης με ποδήλατο είχε κατορθώσει να κλέψει 12 σπίτια στην Κατερίνη.

Ένας άντρας 56 ετών που χρησιμοποιούσε ποδήλατο για να κυκλοφορεί στην πόλη της Κατερίνης, αποδείχθηκε τελικά διαρρήκτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας είχε διαρρήξει 12 μονοκατοικίες στην πόλη, τα τελευταία δύο χρόνια. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 56χρονου άντρα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, ο 56χρονος άνδρας επιβαίνοντας σε ποδήλατο, εντόπιζε κατοικίες που απουσίαζαν οι ένοικοι και παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2024, διέπραξε 12 διαρρήξεις σε μονοκατοικίες στην Κατερίνη, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.550 ευρώ, καθώς και κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 19.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Κατερίνη: Ο «διαρρήκτης με το ποδήλατο» είχε κλέψει 12 σπίτια Facebook Twitter
Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη / Φωτογραφία: ΕΛΑΣ

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του σε περιοχή της Πιερίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους. Επίσης από την οικία κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Με πηληροφορίες από thestival.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Ρεπορτάζ / Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Πώς κυλά σήμερα η ζωή στον εθελοντικό οργανισμό; Οι οικονομικές ατασθαλίες, ο κίνδυνος για «λουκέτο», οι αλλαγές στους χώρους, τα ίχνη του πατέρα Αντωνίου, οι αντιδράσεις των παιδιών και ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ