Πίνακας του Τιτσιάνο πωλείται σε δημοπρασία πρώτη φορά μετά από 145 χρόνια

Πίνακας του Τιτσιάνο πωλείται σε δημοπρασία πρώτη φορά μετά από 145 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ: Christie's
0

Πίνακας του Τιτσιάνο των αρχών του 16ου αιώνα πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Christie's. Η τιμή πώλησής του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 32 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των ιδιοκτητών του πίνακα του Τιτσιάνο με την πολυτάραχη ιστορία, που κάποτε λεηλατήθηκε από τα στρατεύματα του Ναπολέοντα και κλάπηκε ξανά τη δεκαετία του 1990, όταν ξεχάστηκε σε στάση λεωφορείου μέσα σε μια πλαστική σακούλα, περιλαμβάνονται η αυτοκράτειρα Μαρία-Θηρεσία της Αυστρίας και ο πρώτος δούκας του Χάμιλτον. Θα είναι η πρώτη φορά εδώ και 145 χρόνια που το έργο «Rest on the Flight» (Η ανάπαυση κατά την πτήση στην Αίγυπτο) θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Ένα από τα τελευταία θρησκευτικά έργα της πρώιμης περιόδου του καλλιτέχνη που παρέμενε σε ιδιώτες, δημοπρατήθηκε τελευταία φορά από τον οίκο Christie's το 1878, προτού ενταχθεί στη συλλογή του αρχοντικού Λόνγκλιτ στην Αγγλία. Ο Βενετός ζωγράφος της Αναγέννησης Tiziano Vecelli (1488/90-1576), γνωστός ως Τιτσιάνο, πιστεύεται ότι ζωγράφισε το έργο τέχνης γύρω στο 1510, αν και ορισμένοι ειδικοί υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να είναι πίνακας του 1508-1509.

«Αυτό το υπέροχο πρώιμο αριστούργημα του Τιτσιάνο είναι ένα από τα πιο ποιητικά έργα της νιότης του. Έχοντας περάσει από τα χέρια αυτοκρατόρων της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αυτός ο μαγικός πίνακας έχει τη σπάνια φήμη ότι έχει κλαπεί όχι μία αλλά δύο φορές – πρώτον από τον Ναπολέοντα και δεύτερον τη δεκαετία του 1990. Είναι τιμή μας που μας εμπιστεύτηκαν να φέρουμε αυτόν τον σημαντικό και όμορφα διατηρημένο πίνακα στην αγορά του Λονδίνου τον φετινό Ιούλιο» δήλωσε ο Ορλάντο Ροκ πρόεδρος του Christie's στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πίνακας θα πωληθεί σε δημοπρασία έργων μεγάλων ζωγράφων που διοργανώνεται στις 2 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ